Η Καυκάς προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις στον ψηφιακό και επιχειρησιακό μετασχηματισμό της. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση μίας μεγάλης πρώτης φάσης του έργου «ATLAS», όπως ονομάστηκε το έργο ψηφιακού μετασχηματισμού της Καυκάς, αποτέλεσε το επιστέγασμα των προσπαθειών και του οράματος πολλών μηνών για τον επιχειρησιακό επανασχεδιασμό και μετασχηματισμό της εταιρίας.

Με στρατηγικό συνεργάτη τη SAP και υπεύθυνη υλοποίησης την IBM, υιοθέτησε έναν αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που βασίζεται κυρίως στις τεχνολογίες SAP Rise (S/4HANA, IS-Retail, Advanced EWM, CPQ, Success Factor) και στο οικοσύστημα της Microsoft (Microsoft365, Azure Data Warehouse/PowerBI/ML, CRM D365, Power Automate), όλα αναπτυγμένα στο Cloud. Επιπλέον, για την αποτελεσματική διαχείριση των υλικών και την απρόσκοπτη ενσωμάτωση του διεθνούς προτύπου ETIM, επιλέχθηκε η πλατφόρμα PIM (Product Information Management) της Inriver για την αποτελεσματική διαχείριση των πολλών χιλιάδων υλικών που διαθέτει η εταιρία.

Στα πλαίσια του επιχειρησιακού μετασχηματισμού της εταιρίας, ξεχωριστή μνεία γίνεται στο νέο υπερσύγχρονο κέντρο διανομής (DC) με νέες προηγμένες εγκαταστάσεις, τόσο στην κατασκευαστική του δομή όσο και στις τεχνολογίες που λειτουργούν σε αυτό. Η εταιρεία, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση μίας μεγάλης ενότητας ψηφιακού μετασχηματισμού, συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς το σχεδιασμό νέων αυτοματισμών. Η δημιουργία μίας νέας ψηφιακής πλατφόρμας για τους επαγγελματίες πελάτες, η επέκταση του συστήματος AutoStore και η εγκατάσταση αυτόματου γερανού στροφείων καλωδίων (Crane) είναι μερικές από τις επερχόμενες ενέργειες που θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες και θα προσφέρουν νέες δυνατότητες.