Σε μία προσπάθεια να προωθήσουν την καινοτομία, την τεχνολογία και την εκπαίδευση, αλλά και να σταθούν στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, PwC και Microsoft ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα νέο γραφείο-δορυφόρο, με έδρα την πόλη του Βόλου. Πρόκειται για μία κίνηση που θα έχει υλοποιηθεί μέχρι τις αρχές φθινοπώρου, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες για την στελέχωσή του, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει 50 νέες θέσεις εργασίας, υψηλής ειδίκευσης. Θέσεις που θα συμβάλλουν τόσο στην προσπάθεια για αποκέντρωση όσο και στην διακράτηση του εγχώριου ταλέντου.

Να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας λειτουργούν έξι ακαδημαϊκά Ιδρύματα που προσφέρουν ευρύ φάσμα σύγχρονων επιστημονικών σπουδών με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας. Το κέντρο αριστείας της PwC σε συνεργασία με τη Microsoft στοχεύει στην ανάπτυξη πρωτοποριακών λύσεων στους τομείς των Data Analytics & AI, Security & Cloud Engineering, τις οποίες σχεδιάζει και υλοποιεί η PwC, αξιοποιώντας τα σύγχρονα εργαλεία και τις ψηφιακές πλατφόρμες της Microsoft.

Σχεδιάζει ακόμη να προσφέρει ολοκληρωμένες τεχνολογικές λύσεις σε κρίσιμα πεδία όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η αγροτική ανάπτυξη, απαντώντας στις ιδιαίτερες ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιφέρεια της Θεσσαλίας και συμβάλλοντας ενεργά στην προσπάθεια ενίσχυσης της ανθεκτικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι το νέο γραφείο-δορυφόρος της PwC στη Θεσσαλία είναι το τέταρτο κατά σειρά στη χώρα μας, καθώς ήδη λειτουργούν με εξαιρετική επιτυχία το Tech & Innovation Hub στην Πάτρα, το Digital Center στα Ιωάννινα και το Sustainability Hub στη Ρόδο.