Διπλάσιο μερίδιο σε σχέση με τον κύριο ανταγωνιστή της απέσπασε η F5 Networks κατά το α’ τρίμηνο του 2010 στην παγκόσμια αγορά των λύσεων για τη διανομή εφαρμογών (application delivery controllers - ADC), σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της γνωστής εταιρείας ερευνών Gartner.

Συγκεκριμένα, το μερίδιο της F5 Networks, επίσημος διανομέας της οποίας στην Ελλάδα είναι η Pylones Hellas, όσον αφορά στις λύσεις ADC, ανήλθε σε 44,2%, το οποίο ήταν σχεδόν υπερδιπλάσιο σε σχέση με εκείνο της δεύτερης στην σχετική κατάταξη εταιρείας που ήταν η Cisco με 22,4%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η F5 Networks αύξησε το μερίδιο της κατά 12,5 ποσοστιαίες μονάδες.

«Μπορεί τα στοιχεία να αφορούν μόνο ένα τρίμηνο, αλλά σε μία περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας, το γεγονός ότι η F5 Networks αύξησε τόσο πολύ το μερίδιο της δείχνει ότι πρόκειται για έναν κατασκευαστή που πρωτοπορεί και είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της» σημείωσε ο Εμμ. Νέτος, Γενικός Διευθυντής της Pylones Hellas.

 «Στην Ελλάδα, η ανταπόκριση είναι εξίσου υψηλή και πιστεύουμε ότι με τις νέες λύσεις που διαθέτουμε θα ενισχύσουμε περαιτέρω την παρουσία της F5 Networks στην εγχώρια αγορά».

Σύμφωνα με την Gartner, η F5 συνεχίζει να ηγείται του τομέα της αγοράς ADC που αφορά τις προηγμένες πλατφόρμες με το εντυπωσιακό μερίδιο του 61% κατά το α’ τρίμηνο.