Όταν δύο εταιρείες με μακρά ιστορία στο χώρο της κυβερνοασφάλειας ενώνουν τις δυνάμεις τους, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι μία δυναμική συνεργασία που έρχεται να καλύψει τις πολύπλοκες ανάγκες ασφάλειας της εποχής μας. Η Pylones Hellas βρήκε στην SecurityHQ την ιδανική ομάδα SOC και σκοπεύει να ξανασυστήσει στις ελληνικές εταιρείες τα SOC Services.

Ο Εμμανουήλ Νέτος, CEO της Pylones Hellas και ο Feras Tappuni, ιδρυτής και CEO της SecurityHQ, μιλούν στο netweek για τη συνεργασία τους, τους τρόπους με τους οποίους εμπλουτίζεται η πρόταση αξίας τους στην ελληνική αγορά και μοιράζονται τους στόχους και τα μελλοντικά τους σχέδια.

netweek: Πρόσφατα ανακοινώσατε την συνεργασία σας με την SecurityHQ, έναν σημαντικό πάροχο στον τομέα των Managed Security Services. Τι περιλαμβάνει αυτή η συνεργασία και ποιοι οι στόχοι πίσω από αυτή την κίνηση;

Εμμανουήλ Νέτος: Στην Pylones παρατηρήσαμε πως υπήρχε ένα ποιοτικό κενό στις υπηρεσίες MDR της ελληνικής αγοράς. Πρωταρχικοί στόχοι που θέσαμε ήταν να βρούμε τον συνεργάτη που θα διαθέτει τα εξής: υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, πιστοποιημένους μηχανικούς, μεγάλη και διεθνή εμπειρία, SLA’s με ανάλογο επίπεδο υπηρεσιών και εγγυημένη άμεση ανταπόκριση, αλλά και δοκιμασμένες συνεργασίες στην παγκόσμια αγορά, προσφέροντας παράλληλα ανταγωνιστικό κόστος. Προχωρήσαμε λοιπόν, σε μία εκτενή έρευνα για τον εντοπισμό της καλύτερης ομάδας SOC και καταλήξαμε πως η SecurityHQ είναι ο κατάλληλος συνεργάτης για την κάλυψη αυτού του κενού. Η συνεργασία μας έχει ξεκινήσει δυναμικά και είμαστε πολύ χαρούμενοι, καθώς μέσω αυτής της συνεργασίας, στοχεύουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας μία ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών, ώστε εκείνοι να μπορούν να ασχοληθούν απρόσκοπτα με την ανάπτυξη των κύριων επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων. Αυτές οι υπηρεσίες συμπεριλαμβάνουν το συνεχή έλεγχο και την κατηγοριοποίηση των κινδύνων, την ανάλυση των αποτελεσμάτων, το συνεχές reporting στον πελάτη αλλά και συμβουλευτική για μελλοντικές προληπτικές κινήσεις που θα πρέπει να κάνουν.

Γιατί η SecurityHQ επιλέγει την ελληνική αγορά;

Feras Tappuni: Η SecurityHQ έχει ήδη αρκετούς πελάτες στην Ελλάδα και η επέκταση της εμβέλειας στην ελληνική αγορά με την Pylones Hellas ήταν και είναι μια φανταστική και απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη. Όταν η Pylones προσέγγισε τη SecurityHQ, η SecurityHQ είχε λάβει ταυτόχρονα σημαντικό ενδιαφέρον από ελληνικές εταιρείες, οπότε όλα έμοιαζαν σωστά. Για την SecurityHQ, που εργάζεται σε πέντε διαφορετικές ηπείρους και έχει πελάτες σε κάθε μέρος του κόσμου, η ελληνική αγορά είναι μια φυσική εξέλιξη καθώς η εταιρεία επεκτείνεται στη νότια Ευρώπη.

Γιατί επέλεξε η SecurityHQ να συνεργαστεί με την Pylones; Πώς είναι αμοιβαία επωφελής η συνεργασία;

F. Tappuni: Τόσο από τεχνικής όσο και από στρατηγικής άποψης, η SecurityHQ και η Pylones είναι εξαιρετικά ευθυγραμμισμένες, και θεωρούν την τεχνική αριστεία απολύτως απαραίτητη. Η συνεργασία με την Pylones ήταν μια απόφαση που πήρε εύκολα η SecurityHQ. Και οι δύο εταιρείες εργάζονται για πολλά χρόνια στον χώρο του Cyber Security στον κυβερνοχώρο και οι δύο φέρουν σημαντική τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην αγορά. Δεν αποτελούν νεοσύστατες επιχειρήσεις, ούτε είναι καινούργιες σε αυτό. Και οι δύο εταιρείες είναι πολύ ώριμες, καθιστώντας σαφές ότι υπήρχε απόλυτη συνέργεια μεταξύ των δύο εταιρειών όσον αφορά το ήθος και την παράδοση.

Κύριε Νέτο, αναφέρατε πως με την SecurityHQ θα προσφέρετε στους πελάτες σας μία ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών, ποιες είναι συγκεκριμένα οι υπηρεσίες που θα προσφέρετε;

Εμ. Νέτος: Με τη συνεργασία μας με τη SecurityHQ θα έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε στους πελάτες μας μία ολοκληρωμένη γκάμα SOC υπηρεσιών ώστε να θωρακίσουν και να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους. Κύριες υπηρεσίες που θα προσφέρουμε αποτελούν οι ακόλουθες:
Managed Defense – Η Managed Defense είναι όλες οι υπηρεσίες 24/7, καθοδηγούμενες από το SOC. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν την παρακολούθηση όλων των δικτύων των πελατών μας και των endpoint.
Managed Security – Περιλαμβάνει υπηρεσίες device management, όπου διαχειριζόμαστε τις συσκευές ασφαλείας για λογαριασμό των πελατών μας, όπως firewalls, WAFs και πολλά διαφορετικά security εργαλεία.
Managed Risk – Αυτό περιλαμβάνει όλα μας τα Professional Services, όπως το Vulnerability Management, καθώς και όλα τα testing services, όπως Web Application Testing, Penetration Testing, Red Team Testing και όλες τις παραλλαγές.

Πώς η συνεργασία με την SecurityHQ εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο και την πρόταση αξίας της Pylones Hellas;

Εμ. Νέτος: Όπως ανέφερα και προηγουμένως, πρωταρχικός μας στόχος κατά τη διάρκεια της αναζήτησης της κατάλληλης ομάδας SOC που θα μας προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες, ήταν να διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά, τα οποία δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά. Η SecurityHQ μας έδωσε κάποια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που βασίζονται κυρίως σε ποιοτικά κριτήρια, τα οποία είναι ακόμη περισσότερα από τα προσδοκόμενα. Η SecurityHQ αποτελεί έναν έμπειρο συνεργάτη με 20 χρόνια προϋπηρεσίας και πολλούς πελάτες σε παγκόσμιο επίπεδο. Διαθέτει περισσότερους από 400 πιστοποιημένους μηχανικούς και αναλυτές και συνολικά 6 data centers παγκοσμίως. Σημαντικά πλεονεκτήματα αποτελούν τόσο ότι προσφέρει SLA, όσο και ότι συνεργάζεται με δύο από τις καλύτερες πλατφόρμες SIEM της αγοράς, το IBM-QRadar και Microsoft-Sentinel, για εντοπισμό και έλεγχο των κινδύνων και των απειλών, καταφέρνοντας να προλαμβάνει περιστατικά επιθέσεων, καθώς και με AWS και Azure για πελάτες που βασίζονται στο Cloud.

Είναι σημαντικό ακόμη να αναφέρω, πως η SecurityHQ, διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό use cases, λόγω της πολυετής της εμπειρίας και του μεγάλου αριθμού πελατών της και προλαμβάνει την επανάληψη όμοιων περιστατικών. Τέλος, να υπογραμμίσω το σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του κόστους, καθώς διαθέτει μοναδικές διαδικασίες και πολύ συγκεκριμένη τιμολογιακή πολιτική με στόχο να κρατήσει το κόστος των υπηρεσιών της σταθερό ούτως ώστε οι πελάτες της να μη βρεθούν προ εκπλήξεων ειδικά όταν δέχονται μεγάλες επιθέσεις !

Τι διαφοροποιεί τη SecurityHQ στην ελληνική αγορά;

Feras Tappuni: Η SecurityHQ είναι μια από τις λίγες εταιρείες παγκοσμίως που προσφέρει Service-Level Agreement (SLA) για την ταχεία και αδιάλειπτη απόκρισή της, παρέχοντας διασφάλιση σε όσους βασίζονται στο ευρύ φάσμα των υπηρεσιών της. Οι λύσεις της είναι σχεδιασμένες και προσαρμοσμένες για να αντιμετωπίζουν ακόμη και τις πιο απαιτητικές προκλήσεις του κλάδου, με την υποστήριξη μιας ομάδας 400+ πιστοποιημένων μηχανικών ασφαλείας και αναλυτών που λειτουργούν από τα 6 data centers της παγκοσμίως.

Σε ποιους κλάδους της αγοράς απευθύνεται η Pylones με την συγκεκριμένη συνεργασία;

Εμ. Νέτος: SOC Services έχουν ανάγκη οι περισσότερες εταιρείες που διαθέτουν εργαζομένους και θεωρούν την ασφάλεια των δεδομένων τους σημαντική. Η αρχική μας δουλειά ως Pylones είναι, πριν παρουσιάσουμε μια λύση που προτείνουμε στον πελάτη, ανεξαρτήτως σε ποιον κλάδο ανήκει, να τον ακούσουμε πολύ προσεχτικά. Αυτό σημαίνει πως, μέσα από αυτήν την συνεργασία ενδυναμώνουμε και διευρύνουμε την φαρέτρα των services που περιλαμβάνονται στις λύσεις μας. Μεγάλο μέρος των πελατών που μας δείχνουν εμπιστοσύνη εδώ και 26 χρόνια, προέρχονται από τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, τον κλάδο των logistics, καθώς και από τον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών, κ.ά.

Στα Cyber Security Awards 2023, η Pylones αναδείχτηκε Cyber Security Services Provider of the Year. Ποια είναι η στρατηγική και οι ενέργειες της εταιρείες πίσω από αυτή την κορυφαία διάκριση; Η συνεργασία αυτή αποτελεί μέρος αυτών των ενεργειών;

Εμ. Νέτος: Το ότι διακριθήκαμε ως Cyber Security Services Provider of the Year ήταν αποτέλεσμα της στρατηγικής και των ενεργειών που έχει προβεί η εταιρεία αυτά τα χρόνια. Οι συνεργασίες μας πάντα έχουν γνώμονα τις ανάγκες τις αγοράς, οπότε στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να την αφουγκραζόμαστε και να είμαστε σε επαγρύπνηση ώστε να αντιληφθούμε άμεσα αν μια συνεργασία θα διευρύνει ποιοτικά και αποτελεσματικά την γκάμα των Cyber Security υπηρεσιών που παρέχουμε στις ελληνικές εταιρείες.

Είστε μία εταιρεία που δίνει ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στο ανθρώπινο δυναμικό της καθώς και τις αξίες της -γεγονός που αναγνωρίζεται και από τις διακρίσεις σας ως Great Place to Work. Πόσο δύσκολο ή απαραίτητο είναι αυτό στο σημερινό απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον;

Εμ. Νέτος: Στην εταιρεία μας, η προσήλωση στο ανθρώπινο δυναμικό και στις αξίες μας αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα και κομβικό στοιχείο της επιτυχίας μας. Οι άνθρωποι της εταιρείας μας είναι οι «Πυλώνες» για την εξέλιξή μας.
Η αναγνώριση ως Great Place to Work αποτελεί μια επιβράβευση της προσπάθειάς μας να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον εργασίας που αναδεικνύει και υποστηρίζει το ανθρώπινο δυναμικό μας. Στο σημερινό απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον, η προσήλωση στις αξίες και στο ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί όντως πρόκληση, αλλά ταυτόχρονα είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας και την επίτευξη μακροπρόθεσμων επιτυχιών.
Η ευεξία των εργαζομένων, η ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, η δημιουργία ενός συνεργατικού και ανοικτού περιβάλλοντος εργασίας είναι καίρια για την ανάπτυξη και την προσέλκυση των καλύτερων ταλέντων, τα οποία θα συμβάλουν στις καινοτόμες ιδέες και την παραγωγικότητα της επιχείρησης.

Πώς διαμορφώνεται σήμερα το τοπίο της ασφάλειας των δεδομένων; Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις και προβληματισμοί των εταιρειών σε αυτό το ζήτημα;

Εμ. Νέτος: Το τοπίο της ψηφιακής ασφάλειας των δεδομένων, έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές, λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας αλλά και λόγω της εξάρτησης της κοινωνίας από την ψηφιακή πληροφορία. Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν προκλήσεις λόγω των κυβερνοαπειλών και των επιθέσεων, που βλέπουμε να γίνονται πιο εκτεταμένες το τελευταίο διάστημα. Η ασφάλεια των δεδομένων και των προσωπικών στοιχείων των πελατών, είναι ακόμη ένα καίριο ζήτημα, καθώς θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην διαχείριση αυτών των πληροφοριών. Τέλος, ένα σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά την ασφάλεια των δεδομένων, είναι πως δεν γίνεται η σωστή εκπαίδευση του προσωπικού με σκοπό την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων. Οι εταιρείες για να προστατευτούν, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να επενδύσουν στην σωστή ενημέρωση του προσωπικού τους, ώστε να βρίσκεται σε επαγρύπνηση.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια και πώς διαμορφώνεται η στρατηγική σας για το άμεσο μέλλον της συνεργασίας σας με την SecurityHQ;

Εμ. Νέτος: Το μέλλον της συνεργασίας μας με την SecurityHQ είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς, καθώς επιδιώκουμε να ξανά συστήσουμε στις ελληνικές εταιρείες τα SOC Services από διαφορετικό πρίσμα. Δεν παρουσιάζουμε στην αγορά «ακόμα ένα SOC Team», αλλά μια διαφορετική, πιο εξελιγμένη και εξατομικευμένη προσέγγιση σε SOC λύσεις που θα ακολουθούν μια πιο αποτελεσματική μεθοδολογία.