Η πολυετής εμπειρία και η υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία συνδυάζονται σε μια εταιρεία πληροφορικής, που όπως λέει και το όνομά της, πατάει γερά στους πυλώνες που έχει χτίσει στα 20 χρόνια δυναμικής παρουσίας της στην ελληνική αλλά και διεθνή αγορά. Ο Αλέξανδρος Διογένους, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και ο Εμμανουήλ Νέτος, Γενικός Διευθυντής της Pylones, μας αναλύουν τη στρατηγική και την διαφορετική προσέγγιση, που τους έχει οδηγήσει στην επιτυχημένη πορεία τους.

  NW: H Pylones συμπλήρωσε 20 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, σχεδόν αθόρυβα. Είναι συνειδητή η επιλογή του χαμηλού προφίλ σε σχέση με τις μεγάλες επιτυχίες σας;

Η Pylones Hellas ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά το 1997 και αποτελούσε εκείνη την εποχή μια καινοτόμο επιχειρηματική κίνηση του κυπριακού ομίλου P.M.Tseriotis Ltd, ενώ η πλειοψηφία της ελληνικής αγοράς πληροφορικής εισέρχονταν στην εποχή του χρηματιστηρίου και των μεγάλων έργων υποδομής της δημόσιας διοίκησης. Ήταν όντως συνειδητή, στρατηγική επιλογή, να επικεντρωθούμε στην ικανοποίηση των αναγκών εκσυγχρονισμού των υποδομών του ιδιωτικού τομέα. Παράλληλα επιλέξαμε να αντιπροσωπεύσουμε και να συνεργαζόμαστε στην ελληνική αγορά με τις μεγαλύτερες παγκοσμίως κατασκευάστριες εταιρείες προϊόντων πληροφορικής, έτσι ώστε οι λύσεις που προσφέραμε στους πελάτες μας να είναι υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας.

Μέσα σε αυτά τα είκοσι χρόνια, χτίστηκε στον ιδιωτικό τομέα ένα ευρύ και ικανοποιημένο πελατολόγιο, το οποίο γνωρίζει ότι τα έργα που αναλαμβάνουμε είναι άρτια σχεδιασμένα και υλοποιούνται χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες για να επιτύχουν το σκοπό τους. Με τη σιγουριά ότι θα παραδοθούν στους συμφωνημένους χρόνους, με την μέγιστη δυνατή ευελιξία και δυνατότητα απορρόφησης οποιαδήποτε αλλαγής και νέας απαίτησης από την πλευρά του πελάτη, Με τη βεβαιότητα ότι τα συστήματα θα δουλεύουν σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα, αδιάλειπτα, με υψηλή διαθεσιμότητα και ασφάλεια και ότι θα είμαστε πάντα εκεί, για να τα παρακολουθούμε και να τα υποστηρίζουμε. Όσοι πελάτες και επαγγελματίες του χώρου συνεργάζονται σήμερα με την Pylones είναι σίγουροι ότι παραδίδουμε στην ώρα μας και αυτό που υποσχόμαστε δουλεύει.

Βασιζόμενοι σε αυτές τις αρχές και με πολύ υπομονή και προσήλωση στο στόχο, χτίσαμε έναν από τους μεγαλύτερους information technology, communications και security systems integrator στην Ελλάδα. Αναλαμβάνουμε μεγάλα έργα σε όλες τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και στα κυριότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα Ελλάδος και Κύπρου, καθώς και στις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες τεσσάρων και πέντε αστέρων της χώρας μας, αλλά και σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις στη βιομηχανία, τη ναυτιλία, το λιανικό και χονδρικό εμπόριο και άλλες.

  Στην πορεία αυτή, περάσατε αναγκαστικά και όλα τα χρόνια της κρίσης. Ποιο ήταν το μυστικό που σας κράτησε σε μια υγιή πορεία και σας βοήθησε να περάσετε μέσα από τις δυσκολίες που για άλλες εταιρείες του χώρου ήταν η καταστροφή τους;

Πράγματι όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιόμαστε στον χώρο της πληροφορικής με την Pylones, είδαμε, ζήσαμε και αντιμετωπίσαμε πολλά. Την άνθηση και πτώση των χρηματιστηρίων, την άνοδο και την πτώση των ντότ-κομ εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, την έναρξη της παγκόσμιας κρίσης με την πτώχευση της Lehman Brothers το 2007. Ακόμη την οικονομική κρίση στην Κύπρο με το κούρεμα των καταθέσεων το 2013, που λόγω της κυπριακής καταγωγής της εταιρείας μας, την επηρέασε αλλά και την προετοίμασε για να μπορέσει να διαχειριστεί την κρίση στην ελληνική οικονομία, η οποία εντάθηκε από το 2012 και μετά, με αποκορύφωμα τα capital controls του 2015! Δεν είναι και λίγα αυτά που περάσαμε. Κανονικά, θα έπρεπε να γράψουμε βιβλίο για το πώς μια εταιρεία πληροφορικής κατάφερε να ξεπεράσει όλους αυτούς τους σκοπέλους και σε πείσμα των καιρών, από το 2009 και μετά να εμφανίζει κάθε χρόνο, ανάπτυξη 20% με 25%, καταφέρνοντας μέσα στα τελευταία 8 χρόνια της κρίσης να τριπλασιάσει τον τζίρο και το προσωπικό της. Το μυστικό λοιπόν αυτής της επιτυχίας δεν ήταν ένα, αλλά συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Από την αρχή παραμένουμε εστιασμένοι σε αυτό που προσφέρουμε και στόχος μας είναι να προσθέτουμε αξία στους πελάτες μας. Εννοείται. Όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν οι σκέψεις και οι ευκαιρίες να ασχοληθούμε και με διαφορετικές δραστηριότητες και προϊόντα, όπως ανάπτυξη λογισμικού εξυπηρέτησης παραπόνων, διαχείρισης κρίσεων, digital signage. Όμως έγινε γρήγορα αντιληπτό ότι για να διατηρηθούμε, ειδικά σε περίοδο κρίσης, θα έπρεπε να επικεντρωθούμε σε ότι παραδοσιακά κάνουμε καλά και σε αυτά που μας ξέρει και μας εμπιστεύεται η αγορά, δηλαδή στο systems integration και στο security. Άρα το πρώτο μυστικό της επιτυχίας είναι: «stay focused σε αυτό που είσαι και αυτό που κάνεις καλύτερα». Το δεύτερο μυστικό είναι ότι παραδοσιακά η Pylones ήταν και είναι μία νοικοκυρεμένη εταιρεία, που βασίζεται στο έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό της, με άριστη επαγγελματική οργανωτική δομή (από τις πωλήσεις μέχρι την τεχνική διεύθυνση, από τις διοικητικές υπηρεσίες μέχρι την διαχείριση προσωπικού), με συνετή οικονομική διαχείριση (μικρά δάνεια και συνετά έξοδα), με ετήσιο και τριετή στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης, με μακροχρόνιο προγραμματισμό και παρακολούθηση έργων, επενδυτικών δραστηριοτήτων, προσλήψεων, εκπαίδευσης. Άρα το δεύτερο μυστικό της επιτυχίας είναι: «οργάνωση, προγραμματισμός και παρακολούθηση».


Το τελευταίο αυτό στοιχείο έδωσε στην Pylones το συγκριτικό πλεονέκτημα της ευελιξίας, που είναι απλό να το λές αλλά πολύ δύσκολο τελικά να το πραγματοποιείς. Μπορεί να ακούγεται ως κλισέ, αλλά όσο καλύτερα οργανωμένη και προγραμματισμένη είναι μία εταιρεία τόσο πιο ευέλικτη μπορεί να γίνει, διότι ξέρει ακριβώς σε πιο σημείο πρέπει να επέμβει, τί πρέπει να αλλάξει ή τί πρέπει να βελτιστοποιήσει για να πετύχει τον νέο της στόχο, που εκείνη την στιγμή της το επιβάλουν συνήθως εξωγενείς παράγοντες όπως η αγορά, οι πελάτες ή το οικοσύστημα στο οποίο δραστηριοποιείται.

Το τελευταίο μυστικό είναι η ίδια η αγορά στην οποία δραστηριοποιούμαστε και οι ανάγκες της. Από το 2012, αλλά εντονότερα από τα capital controls και μετά, η αγορά άρχισε να σκέφτεται και να σχεδιάζει το digital transformation που έπρεπε να υλοποιήσει για να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική. Στις μεγάλες επιχειρήσεις όπως οι Telcos και οι Τράπεζες, το digital transformation τους άρχισε να σχεδιάζεται και να υλοποιείται ακριβώς εκείνη την εποχή. Οι μεσαίες και μικρότερες επιχειρήσεις ακολούθησαν λίγο αργότερα. Όταν λοιπόν μας ζητούσαν να παρουσιάσουμε την δική μας προσέγγιση, παρατηρούσαν ότι η πρότασή μας βασίζονταν σε κορυφαία προϊόντα από τους μεγαλύτερους οίκους ΙΤ της παγκόσμιας αγοράς, οι λύσεις ήταν τεχνικά καλοδουλεμένες, υπήρχε μακροχρόνια εμπειρία της εταιρείας με τα προϊόντα, μας ακολουθούσε η φήμη ότι «we deliver what we promise» και «we promise what we can deliver». Παράλληλα, το ότι η εταιρεία βρίσκονταν σε καλή οικονομική κατάσταση σε σύγκριση με την κρίση που βίωνε η υπόλοιπη ελληνική αγορά πληροφορικής, αποτέλεσε μεταξύ άλλων λόγο που συντέλεσε στο να μας εμπιστευθούν και να αναλάβουμε μεγάλο μέρος των σημαντικών έργων του ψηφιακού τους μετασχηματισμού.

  Τι πραγματικά σημαίνει Pylones και ποιοι είναι οι νοητοί πυλώνες που οδηγούν την πορεία σας;

Πράγματι, μετά από όλα αυτά τα χρόνια είναι πλέον ευδιάκριτο ποιοι είναι οι πυλώνες της εταιρείας και πώς αυτοί μας οδηγούν. Οι νοητοί λοιπόν πυλώνες είναι τρείς: οι Πελάτες μας, τα Προϊόντα/Υπηρεσίες μας και οι Άνθρωποί μας.

Οι Πελάτες μας σχεδιάζουν, αρκετές φορές μαζί μας, τα επόμενα βήματά τους στην επίτευξη του στρατηγικού ψηφιακού τους μετασχηματισμού, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Τα βήματα αυτά δεν γίνονται από την μία στιγμή στην άλλη και καλούμαστε όλοι μαζί να προετοιμαστούμε στην κάλυψη αυτών των αναγκών. Η εμπιστοσύνη των πελάτων στις ικανότητές μας να ολοκληρώσουμε σύνθετα έργα υποδομών πληροφορικής, δικτύων και ασφάλειας είναι o πρώτος από τους σημαντικότερους «πυλώνες» μας. Συλλέγουμε και συνδυάζουμε τις ανάγκες των μεγάλων πελατών μας από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές, τα ξενοδοχεία και τις βιομηχανίες και επιλέγουμε ή/και σχεδιάζουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προτείνουμε στην αγορά. Έτσι, φτάνουμε στον δεύτερο νοητό πυλώνα που είναι τα σημαντικά προϊόντα και οι στρατηγικές συνεργασίες που έχουμε με τις κατασκευάστριες εταιρείες τεχνολογίας. Εταιρείες όπως η F5 Networks, η Hewlett Packard Enterprise, η ΙΒΜ και η Microsoft. Η επιλογή τους από την εταιρεία μας έχει γίνει αναλύοντας και αξιολογώντας το όραμα που έχουν αυτές οι εταιρείες για την αγορά που εξυπηρετούμε, το βάθος και το εύρος των προϊόντων τους, η κατάταξή τους στην παγκόσμια αγορά και η διάθεσή τους να επενδύουν στην ανάπτυξη σχέσεων με εταιρείες σαν τη δική μας, σε μια περιφερειακή αγορά όπως η Ελλάδα. Στη συνέχεια οι διεθνείς αυτοί κατασκευαστές, μέσα από την μακροχρόνια σχέση που δημιουργούμε μαζί τους, προτείνουν με γνώμονα την παγκόσμια εμπειρία τους και εμείς αναλόγως επιλέγουμε την κατεύθυνση της μελλοντικής πορείας της συνεργασίας μας και των επενδύσεων που πρέπει να γίνουν από την Pylones σε τοπικό επίπεδο, για την υποστήριξη των νέων τεχνολογιών που θέλουν να προωθήσουν. Και έτσι φτάνουμε στους Ανθρώπους, τον τρίτο νοητό πυλώνα της Pylones. Όλα αυτά τα χρόνια επενδύουμε στην εκπαίδευση των ανθρώπων μας, στο πώς και μέσα από ποιες διαδικασίες θα αποκτήσουν νέες γνώσεις και εμπειρίες και πώς θα μπορούν υποστηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των πελατών μας, μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχουμε. Η εταιρεία έχει εντάξει στον στρατηγικό της σχεδιασμό την αύξηση των επενδύσεων στον τρίτο αυτόν παράγοντα «Άνθρωποι», επιδιώκοντας να αποκτήσει μεγαλύτερο βάθος σε ειδικότητες όπως presales, solution architects, devops, security consultants, project management.


  Ποια είναι η εξειδίκευσή σας και ποια είναι τα βασικά εργαλεία στα οποία στηρίζετε την διαφορετικότητά σας;

Παραδοσιακά η Pylones δραστηριοποιείται σε προϊόντα και υπηρεσίες υποδομών πληροφορικής όπως servers, data storages και δικτυακά που καλύπτουν τις ανάγκες είτε των data center ή των μεγάλων κτηριακών υποδομών των πελατών μας. Η γκάμα των server προϊόντων αναπτύσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και με πολύ μεγάλη επιτυχία καλύπτουμε όλες τις πιθανές ανάγκες των πελατών μας είτε σε ισχύ είτε σε σχεδιασμό και απλούστευση λειτουργιών είτε σε τρόπο κατανάλωσης των διαθέσιμων πόρων στο σύννεφο (cloud) ή στα ιδιόκτητα data centers τους.Έτσι προωθούμε server συστήματα Rack, Blade, Mission Critical, NonStop, Converged, Hyperconverged. Στις λύσεις αυτές τα τελευταία 10 χρόνια συνεργαζόμαστε με μεγάλη επιτυχία με την Hewlett Packard Enterprise, την οποία και ευχαριστούμε για την στήριξη και την εμπιστοσύνη της να αναλάβουμε την προώθηση των τόσο τεχνολογικά εξελιγμένων λύσεών της. Από την άλλη πλευρά, οι ανάγκες για αποθηκευτικούς χώρους δεδομένων διαρκώς αυξάνονται. Τα τελευταία 15 χρόνια, η ζήτηση για σύγχρονα συστήματα storage ολοένα και αυξάνεται και η Pylones παραδοσιακά την εξυπηρετεί με λύσεις NetApp, HPE και IBM. Θεωρούμε ότι οι λύσεις storage αποτελούν τεχνολογίες αιχμής και εμφανίζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέσα στους μεγάλους οργανισμούς και τον τρόπο με τον οποίο θα καταναλώνονται on-premises ή on cloud ή και συνδυαστικά. Επενδύουμε στρατηγικά στις νέες τεχνολογίες All-Flash, Hybrid-Flash, Cloud Ready, και ιδιαίτερα στο Software-Defined storage (SDS).

Στις δικτυακές λύσεις η Pylones, για συνεχόμενες χρονιές, κατέχει την υψηλότερη διάκριση στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά «του κορυφαίου συνεργάτη της Hewlett Packard Enterprise για την πώληση, εγκατάσταση και υποστήριξη των wired και wireless LAN προϊόντων της Aruba» η οποία είναι αυτή τη στιγμή νούμερο ένα παγκοσμίως. H Pylones έχει εγκαταστήσει μέχρι σήμερα και συντηρεί πάνω από 7.000 wireless access points σε μεγάλες ξενοδοχειακές και άλλες κτηριακές εγκαταστάσεις, συνοδευόμενα από όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την ανάπτυξη των ανάλογων backbones. Τα τελευταία 10 χρόνια επενδύουμε στρατηγικά στον χώρο αυτό των δικτύων, θεωρούμε δε, ότι η αγορά οδηγείται όλο και περισσότερο σε κεντρικές ευφυείς υποδομές διασύνδεσης και η Pylones βρίσκεται ήδη εκεί μέσω των τεχνολογιών Software Defined Networks (SDN). Παράλληλα γίνεται σημαντική επένδυση και στην τεχνολογία Network Function Virtualization (NFV) με την οποία παραδοσιακές τεχνολογίες όπως load balancers, firewalls, intrusion detection devices και WAN accelerators μεταφέρονται στο virtual κόσμο.

Κάνοντας την αναφορά στο NFV και σε μερικά από τα functions που αυτή η τεχνολογία μεταφέρει στον virtual κόσμο, ερχόμαστε σιγά-σιγά στην πιο βασική εξειδίκευση της εταιρείας μας που είναι η βελτιστοποίηση της λειτουργίας των συστημάτων που προσφέρουν υπηρεσίες στον χώρο του internet και η ασφάλεια εφαρμογών και δικτύων.

Πάνω στο τρίπτυχο Ασφάλεια, Βελτιστοποίηση και Υψηλή Διαθεσιμότητα, έχουμε στηρίξει την βασική πρόταση της εταιρείας μας τα τελευταία 15 χρόνια. Οι λύσεις μας σε αυτόν τον τομέα απευθύνονται σε μεγάλες εταιρείες όπως οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και γενικότερα στις επιχειρήσεις που βασίζουν το επιχειρηματικό μοντέλο τους στο internet, ενώ εξελίσσουμε συνέχεια -ακολουθώντας το παραπάνω τρίπτυχο- τις υποδομές των πελάτων μας, για την παροχή με την σειρά τους, υψηλού επιπέδου ψηφιακών υπηρεσιών στους καταναλωτές τους. Η πλειοψηφία των λύσεων αυτών προέρχεται από την F5 Networks, που πλέον δεν προσφέρει μόνο λύσεις load balancing και application delivery optimization, αλλά μία ολοκληρωμένη σουίτα συστημάτων και λύσεων security, με έμφαση στο web application firewall (WAF), SSL/TLS encryption/decryption και DDoS Protection. Αυτές οι λύσεις ασφάλειας δεν απευθύνονται μόνο στους πολύ μεγάλους οργανισμούς αλλά πλέον προσφέρονται και σε μία ευρύτερη αγορά, που χρησιμοποιεί το internet ως βασικό εργαλείο προώθησης των προϊόντων της όπως οι ασφαλιστικές, οι εταιρείες στοιχημάτων, τα μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα και άλλες.

Και επειδή η ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων και των προσωπικών δεδομένων σε μία επιχείρηση δεν περιορίζεται στην διεπαφή της με το internet αλλά εκτείνεται και στα εσωτερικά της συστήματα και στους εσωτερικούς της χρήστες, η Pylones συμπληρώνει και ολοκληρώνει την κάλυψη αυτών των αναγκών για network firewall, data loss protection (DLP), database και desktop encryption, mobile devices safety με λύσεις από τους κορυφαίους προμηθευτές συστημάτων ασφάλειας στον κόσμο όπως την IBM Security, την Checkpoint, την Palo Alto και την Forcepoint. Με το σύνολο του product offering της Pylones, πέραν του ότι αντιμετωπίζονται, βελτιώνονται και αναβαθμίζονται με υψηλή ασφάλεια οι αυξανόμενες ανάγκες των πελατών μας και προσφέρονται κόλα τα τεχνολογικά εργαλεία που δίνουν λύσεις στα ζητήματα που προκύπτουν για την συμμόρφωση σε θέματα GDPR, Business Continuity κ.α.


  Ποιο θα ορίζατε ως το βασικό στοιχείο που σας χαρακτηρίζει σαν εταιρεία και διαφέρει από τις συμβατικές εταιρείες παροχής ΙΤ υπηρεσιών;

Πιστεύουμε, ότι είμαστε μία εταιρεία που αναλαμβάνει την εγκατάσταση, την υποστήριξη και την ασφάλεια των «βαρέων, σκληρών» υποδομών ΙΤ και τηλεπικοινωνίων των πελατών μας. Ασχολούμαστε, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, με τους servers μίας εταιρείας, με τις τηλεπικοινωνίες, το ενσύρματο και ασύρματο δίκτυο, το storage, το backup, τις office automation λύσεις, την ασφάλεια των εφαρμογών, την ασφάλεια του εσωτερικού δικτύου και των πληροφοριών, το access των χρηστών, το business continuity. Είμαστε δηλαδή ταυτόχρονα ένας παραδοσιακός ΙΤ systems’ integrator και ένας IT security integrator. O συνδυασμός αυτός είναι σχεδόν μοναδικός στην ελληνική αγορά. Είναι ελάχιστες οι εταιρείες σήμερα που έχουν την ικανότητα να εξυπηρετούν με την ίδια ευκολία και επιτυχία και τους δύο αυτούς χώρους εξειδίκευσης. Οι υποδομές λοιπόν που σχεδιάζουμε και παραδίδουμε στους πελάτες μας είναι ταυτόχρονα οι βέλτιστες και οι ασφαλέστερες μέσα στο διαθέσιμο budget.

Το δεύτερο στοιχείο που μας χαρακτηρίζει είναι ότι η Pylones υποστηρίζει με δικό της after sales support (support services, monitoring services, managed services, operation & administration services) την πλειοψηφία των συστημάτων που εγκαθιστά στους πελάτες της, χωρίς να χρησιμοποιεί υπεργολάβους. Και όταν αυτό απαιτείται, για τις περιπτώσεις 3rd level support, συνεργάζεται απευθείας με τους κατασκευαστές. Η εταιρεία κατέχει όλη την απαραίτητη γνώση για την υποστήριξη των συστημάτων που προωθεί στην αγορά και αποτελεί one-stop-shop στο after sales support για τους πελάτες της.

  Ποια είναι τα σχέδιά και η στρατηγική σας για το μέλλον και πως βλέπετε την αγορά και την πορεία της προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό;

Τα σχέδια μας για το μέλλον είναι σύμφωνα με την φυσική εξέλιξη των όσων έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα.

Η εταιρεία μας αφουγκράζεται τη συνεχόμενη ανάγκη της αγοράς για μεγαλύτερη ασφάλεια είτε στα υπάρχοντα συστήματά τους ή/και σε όσα σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν στο μέλλον για να υποστηρίξουν τις νέες τους υπηρεσίες. Η σπουδαιότητα της ασφάλειας σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι μεγάλη, διότι απαιτείται για την μείωση του επιχειρηματικού ρίσκου, για την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των πελατών και τέλος, επειδή είναι πλέον υποχρεωτική από τις ρυθμιστικές αρχές.

Ο στόχος μας λοιπόν είναι να διευρύνουμε το product offering της εταιρείας, επενδύοντας αρχικά στα νέα προϊόντα και υπηρεσίες ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων που κατασκευάζουν οι βασικοί μας συνεργάτες όπως η F5 Networks, η ΙΒΜ Security και η Forcepoint και παράλληλα να εισάγουμε στην ελληνικά αγορά εξειδικευμένα προϊόντα από νέους, μεγάλους παίκτες στο Security Industry που θα συμπληρώσουν end-to-end το πακέτο επιλογών και εργαλείων της εταιρείας στο Cyber Security.

Ο δεύτερος στόχος μας, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία και με τον προηγούμενο, είναι η επέκταση και βελτίωση των υπηρεσιών after sales που προσφέρουμε 24ώρες το 24ώρο αδιάκοπα, για όλα τα προϊόντα που διαθέτουμε, αλλά και συνολικά για όλες τις εξειδικευμένες, customized λύσεις που εγκαθιστούμε στους πελάτες μας. Θέλουμε οι πελάτες μας να μην μας βλέπουν απλώς ως έναν από τους συνεργάτες τους που τους υποστηρίζει, αλλά να είμαστε η φυσική προέκταση του δικού τους τεχνικού τμήματος και να είμαστε εκεί για αυτούς, ότι και αν συμβεί, όλο το 24ωρο.

Τέλος, εντείνουμε τις προσπάθειές μας στις πωλήσεις professional και support services σε πελάτες εκτός Ελλάδος. Η εταιρεία έχει ήδη αναλάβει έργα παροχής υπηρεσιών σε διάφορους πελάτες της κεντρικής Ευρώπης μέσω συνεργασιών, κυρίως γύρω από τα προϊόντα υψηλής εξειδίκευσης όπως είναι τα προϊόντα ασφάλειας εφαρμογών, υποδομών και δικτύων και τα προϊόντα της F5 Networks. Το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της Pylones σε αυτές τις αγορές προέρχεται από το γεγονός ότι ασχολούμαστε με τα συγκεκριμένα προϊόντα τα τελευταία 20 χρόνια, σχεδόν από την εποχή της γέννησης αυτής της αγοράς, επομένως η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας καθιστούν αξιόπιστους συνεργάτες για το εξωτερικό. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι ελληνικές χρεώσεις για professional και support services είναι τουλάχιστον 40% φτηνότερες από τις αντίστοιχες δυτικοευρωπαϊκές, αυτομάτως κάνει την επιλογή της Pylones πολύ ελκυστική είτε για τους συνεργάτες μας από το εξωτερικό είτε για τους τελικούς πελάτες. Επειδή οι εξελίξεις στο ICT τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και το μόνο σίγουρο είναι η αλλαγή και η εξέλιξη, το ζητούμενο για εμάς στην Pylones είναι να είμαστε στην αιχμή των τεχνολογικών εξελίξεων και τάσεων για να μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας state of the art λύσεις, που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες τους και θα έχουν και λογικό payback period.

Για να το πετύχουμε αυτό, επενδύουμε διαρκώς σε ικανό και υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Στους εργαζόμενους μας παρέχεται η δυνατότητα να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους μέσα από εκπαιδεύσεις και συνεργασίες ενώ καθημερινά τους παρέχονται ευκαιρίες προσωπικής ανάπτυξης και εξέλιξης.