Η επέκταση στο εξωτερικό, με ενδυνάμωση των υπαρχουσών συνεργασιών και τη δημιουργία νέων, για την υλοποίηση ευρωπαϊκών έργων, περιλαμβάνεται στα σχέδια της Pylones Hellas, όπως αναφέρθηκε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών συνεργασίας της εταιρείας με την F5, που εξειδικεύεται στον τομέα του multi-cloud application security & delivery. «Οι κινήσεις μας εκτός Ελλάδας ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο χρόνια, κάνοντας συνεργασίες με εταιρείες που έχουν ήδη παρουσία στο εξωτερικό, κυρίως σε ευρωπαϊκά έργα.

Αυτό που σχεδιάζουμε είναι να επενδύσουμε περισσότερο σε αυτές τις συνεργασίες αλλά και να δημιουργήσουμε καινούργιες με μεγάλους integrators, έτσι ώστε να βγάλουμε την τεχνογνωσία που έχουμε πάνω στην F5 προς τα έξω», δήλωσε ο Εμμανουήλ Νέτος, διευθύνων σύμβουλος της Pylones Hellas. Να σημειωθεί πως στα πλάνα της εταιρείας περιλαμβάνεται η διεκδίκηση έργων του Δημοσίου, όσο και διακρατικών, που σχετίζονται με την ανταλλαγή πληροφοριών σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας.

«Έχουμε πάρει μια κατεύθυνση πολύ πιο έντονη από ό,τι παλιότερα σε σχέση με το Δημόσιο», δήλωσε ο κ. Νέττος, συμπληρώνοντας πως η Pylones Hellas, σε συνεργασία με εταιρείες που έχουν αναπτύξει ήδη λύσεις και applications, θα συμμετάσχει σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς. Ερωτηθείς για τα έργα που περιλαμβάνονται στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, ο ίδιος είπε ότι είναι πολλά και φιλόδοξα, ορισμένα δε εξ αυτών ώριμα και άλλα όχι εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα κινηθούν γρήγορα και θα προχωρήσουν.

Με καλούς οιωνούς το ξεκίνημα του 2021

Όσον αφορά τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας την περασμένη χρονιά, αυτές κινήθηκαν, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Διογένους, πρόεδρο της Pylones Hellas, στα ίδια επίπεδα με το 2019, χωρίς να υπάρξουν απώλειες λόγου κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι πολλοί πελάτες, λόγω της πανδημίας, έδωσαν προτεραιότητα στο remote working και ο προϋπολογισμός τους  κατευθύνθηκε σε άλλα έργα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τα στελέχη της εταιρείας, αναφέρθηκαν στα ορόσημα της 20ετούς συνεργασίας με την F5. Μέσα από την πολυετή συνεργασία των δύο πλευρών στην ελληνική και την κυπριακή αγορά:

  • Έχουν εκτελεστεί περισσότερα από 500 project για λογαριασμό της F5
  • Πάνω από το 80% των τραπεζών, το 90% των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών και το 50% των ασφαλιστικών, εμπιστεύονται της λύσεις της F5 και της Pylones Hellas.