Το νέο της στρατηγικό συνεργάτη, τη SecurityHQ, παγκόσμιο πάροχο διαχειριζόμενων υπηρεσιών ασφαλείας (MSSP) «σύστησε» η Pylones Hellas, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους την περασμένη Τρίτη. Με «ομπρέλα» την SecurityHQ, η Pylones αγκαλιάζει με τις νέες υπηρεσίες που ανοίγονται, τις υπάρχουσες υπηρεσίες που παρέχει, βάζοντας στην αγορά «όχι άλλο ένα SOC Team», αλλά ολοκληρωμένες και αναβαθμισμένες SOC υπηρεσίες.

Η Pylones συνειδητοποίησε πως η αγορά έχει σοβαρές ελλείψεις στα SOC Services όπως SLAs, SOC ομάδες με λίγους πιστοποιημένους Analysts, χωρίς global view ή υψηλά κόστη.ΩΈτσι, αποφάσισε να συνεργαστεί με την SecurityHQ που ικανοποιεί αυτές τις ανάγκες στο έπακρο, με 6 data centers παγκοσμίως (σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Ντουμπάι, Γιοχάνεσμπουργκ, Σίδνεϋ και Πούνε) πάνω από 300 certified security analysts, παρέχοντας επιπλέον μια μοναδική μεθοδολογία, έναν σημαντικό αριθμό use cases.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Pylones Hellas, Εμμανουήλ Νέττος, η εταιρεία, διαπιστώνοντας τις σοβαρές ελλείψεις στα SOC Services στην ελληνική αγορά, ξεκίνησε από πέρσι την αναζήτηση του κατάλληλου συνεργάτη, εξετάζοντας περισσότερες από δέκα περιπτώσεις. «Ανακαλύψαμε πως η Security HQ μπορεί να μας προσφέρει μία ολοκληρωμένη σειρά απαραίτητων υπηρεσιών, αλληλένδετες μεταξύ τους και να καταφέρουμε τον αρχικό μας στόχο, δεσμευόμενοι για την ποιότητα των υπηρεσιών μας στους πελάτες μας. Μια λύση – ομπρέλα, η οποία ολοκληρώνει σε ποσοστό 99% αυτές που μπορούμε να παρέχουμε στην αγορά», σημείωσε ο κ. Νέττος.

Το επίπεδο συνεργασίας της Pylones Hellas με τον παγκόσμιο leader ως Managed Security Services Provider (MSSP), την Security HQ, αφορά στις υπηρεσίες:

  • Managed Detection and Response (MDR)
  •  Security Operation Center as a Service (SOCaaS)
  • Vulnerability Management as a Service (VMaaS)
  • Penetration Testing (PT)

Όπως είπε ο κ. Νέττος για τη φετινή χρονιά ο τζίρος της Pylones Hellas αναμένεται να είναι αυξημένος και να ξεπεράσει τα 12 εκατ. ευρώ – πέρσι ο κύκλος εργασιών έκλεισε στα 10, 8 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο κομμάτι του τζίρου προέρχεται από τις συνεργασίες που διατηρεί στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών σε Ελλάδα και Κύπρο (πάνω από 150 έργα σε Telcos). Ακολουθούν οι τράπεζες (στις οποίες η εταιρεία έχει υλοποιήσει περί τα 100 projects) και οι enterprise πελάτες.

Τα συμβόλαια της εταιρείας αυξάνονται τόσο σε αξία όσο και σε αριθμό κατά περίπου 20% σε ετήσια βάση. Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 50 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 38 είναι μηχανικοί. Να σημειωθεί ότι, τα τελευταία τρία χρόνια η Pylones Hellas έχει ξεκινήσει – με «baby steps» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Νέττος – τη δραστηριοποίηση της στο κομμάτι του δημοσίου έχοντας ήδη εγγράψει στο «παλμαρέ» την επιτυχημένη υλοποίηση ενός σημαντικού έργου στη γενική  γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων, που υποστηρίζει όλα τα συστήματα του gov.gr και του taxisnet.gr.

Το προφίλ της Security HQ
H Security HQ λειτουργεί από το 2003 στο Λονδίνο με το όνομα Si. Το 2020 μετονομάστηκε σε Security HQ και αποτελεί έναν Παγκόσμιο Πάροχο Διαχειριζόμενων Υπηρεσιών Ασφαλείας (MSSP), o οποίος εντοπίζει και ανταποκρίνεται άμεσα σε απειλές. Διαθέτει 6 Επιχειρησιακά Κέντρα Ασφαλείας (SOC) παγκοσμίως και πάνω από 300 διαθέσιμους αναλυτές 24/7, που εντοπίζουν, παρακολουθούν και ανταποκρίνονται σε απειλές στον κυβερνοχώρο.

Σχετικά με τις υπηρεσίες και το οικονομικό κόστος που θα έχουν αυτές για τις ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, ο  Feras Tappuni, CEO, της Security HQ ανέφερε: «Η SecurityHQ συνεργάζεται εδώ και δύο δεκαετίες με πολλούς και διαφορετικούς τομείς εταιρειών, όπως εταιρείες τροφίμων, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δημόσιους φορείς, αεροπορικές εταιρείες κ.α. Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι αρκετά προσιτές στην ελληνική αγορά και είμαστε βέβαιοι πως όσοι μας εμπιστευτούν, θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συνεργασία μας».