Με επικέντρωση στα μεγάλα ψηφιακά έργα της δημόσιας διοίκησης, τα οποία αποτελούν καλή πηγή και εσόδων και κερδών, θα κινηθεί (τουλάχιστον) για την επόμενη διετία η Q&R, όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Πασχαλάκης, στο πλαίσιο της χτεσινής, τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα σημείο ανάκαμψης, πολύ σημαντικό, το οποίο στηρίζεται σε έργα που έχουμε αναλάβει», ανέφερε ο κ. Πασχαλάκης, προαναγγέλλοντας πως η εταιρεία θα έχει ανακοινώσει ως τις 31 Ιουλίου τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης, στα οποία θα αποτυπώνεται η μεγάλη αύξηση τζίρου σε σύγκριση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα, ενώ θα έχουν εγγραφεί και κέρδη.

«Τα σημάδια είναι θετικά και πρέπει να δώσουμε ένα στίγμα στην αγορά ότι τα νούμερά μας είναι καλά», πρόσθεσε. Ήδη η εταιρεία έχει αναλάβει την υλοποίηση έργων, χρηματοδοτούμενων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ διαθέτει και ένα ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων, ύψους 11 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι πέρσι τέτοια εποχή, το ανεκτέλεστο ήταν στα δυο εκατομμύρια.

Εκτός από τις υπογεγραμμένες συμβάσεις υπάρχουν και τα προς συμβασιοποίηση έργα που έχουν κατακυρωθεί όπως:

– Η «ανάπτυξη περιβάλλοντος ενιαίας θυρίδας για τη διευκόλυνση του εμπορίου» της ΑΑΔΕ, όπου η Q&R συμμετέχει σε κοινοπραξία με την Profile (50%-50%).

– Η «Ανάπτυξη Υπηρεσιών Διαδικτύου (Web Services) για την επίτευξη της Διαλειτουργικότητας μεταξύ των Πληροφοριακών Συστημάτων της Δημόσιας Διοίκησης», όπου η εταιρεία συμμετέχει, με ποσοστό 24,5% σε κοινοπραξία με την Vodafone και την Cosmos Business Systems.

Επιπλέον η εταιρεία συμμετέχει κοινοπρακτικά (με ποσοστό 10%) με τις εταιρείες Vodafone, Geoanalysis και Cosmos Business Systems στο μεγάλο διαγωνισμό αρχικού προϋπολογισμού 309,87 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), με αντικείμενο την ψηφιοποίηση των αρχείων 390 υποθηκοφυλακείων σε όλη τη χώρα. Επίσης έχει «κατέβει» σε κοινό σχήμα με τις εταιρείες Intrasoft, Uni Systems και Cosmos Business Systems, για το εμβληματικό έργο του υπουργείου Δικαιοσύνης e-justice ύψους 53 εκατ. ευρώ, με δικό της μερίδιο κοντά στα 6 εκατ. ευρώ (το ποσοστό συμμετοχής της στην κοινοπραξία είναι 12%).

Να σημειωθεί πως η Q&R θα διεκδικήσει – όταν προκηρυχτούν – ακόμα δύο μεγάλα έργα: – Την ψηφιοποίηση του φυσικού αρχείου των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας κατ’ ελάχιστο των τελευταίων πέντε ετών ώστε να δημιουργηθεί ένας πλήρως ηλεκτρονικός φάκελος υγείας για κάθε ασθενή. – Καθώς και την ψηφοποίηση των δικαστικών αποφάσεων του υπ. Δικαιοσύνης.

Όσον αφορά στον ιδιωτικό τομέα, η εταιρεία προωθεί, αυτή την περίοδο, ένα σύστημα προσλήψεων (HRMS), που έχει αναπτύξει για μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς, και στο οποίο έχει εντάξει πελάτες όπως ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ.