Ο όμιλος Qualco προχώρησε στη εξαγορά του 51% των μετοχών της Synthetica, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς του Data Science – Artificial Intelligence και ΙοΤ με εξειδίκευση στον κλάδο της Ναυτιλίας. Η Synthetica, μέσω λύσεων Digital Twin προσφέρει έξυπνα εργαλεία για την παρακολούθηση της λειτουργίας εμπορικών πλοίων και την πρόληψη τεχνικών προβλημάτων.

Οι λύσεις της εταιρείας έχουν ήδη εγκατασταθεί σε σημαντικούς στόλους της ναυτιλιακής αγοράς, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητά τους. Μέσω της στρατηγικής αυτής συνεργασίας, ο όμιλος Qualco και η Synthetica φιλοδοξούν να επεκτείνουν περαιτέρω το διεθνές τους αποτύπωμα και να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία στον κλάδο της Ναυτιλίας.

Ο κ. Γιάννης Γκικόπουλος, Chief Innovation Officer & Head of Applied Intelligence του ομίλου Qualco, σχολίασε: «Είμαστε χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τη Synthetica, πρωτοπόρα εταιρεία στον κλάδο του ΑΙ και ΙοΤ. Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τις προηγμένες τεχνολογίες και την εξειδίκευση της εταιρείας, ώστε να πυροδοτήσουμε ουσιαστικές αλλαγές στον παγκόσμιο ναυτιλιακό κλάδο».