Αισθητά αρχίζουν να γίνονται και στην ελληνική αγορά τα παγκόσμια προβλήματα με την έλλειψη πρώτων υλών για smartphones και άλλα τεχνολογικά καταναλωτικά προϊόντα, με τον όμιλο Quest, επίσημο διανομέα της Apple και της Xiaomi σε Ελλάδα και Κύπρο, να διαπιστώνει ήδη κάποιες καθυστερήσεις που αναμένεται να επιδεινωθούν στις αρχές του 2022.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα 9μήνου της Quest Holdings, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Απόστολος Γεωργαντζής, ανέφερε μεταξύ άλλων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Αυτά τα προβλήματα έχουν αρχίσει να επηρεάζουν και τις δραστηριότητές μας, κυρίως ως  προς την Apple, υπάρχουν καθυστερήσεις στην προμήθεια, και οι πληροφορίες που λαμβάνουμε από την αγορά λένε ότι οι πιθανότητες να αντιμετωπίσουμε περισσότερες ελλείψεις και σε άλλες κατηγορίες, όπως στα προϊόντα της Xiaomi ή τα κλιματιστικά, είναι πολύ μεγάλες για τις αρχές του επόμενου έτους. Είναι ένα γεγονός που μπορεί να μας επηρεάσει περισσότερο την ερχόμενη χρονιά».

Τι έσοδα περιμένει από την εξαγορά της Intelli Solutions
Η διοίκηση της Quest Holdings ρωτήθηκε επίσης σχετικά με τα έσοδα που αναμένει από την εξαγορά του 60% της εταιρείας παροχής υπηρεσιών πληροφορικής Intelli Solutions, που ολοκληρώθηκε στις αρχές Οκτωβρίου. Όπως ανέφερε σχετικά, ο συνολικός τζίρος της εταιρείας για το 2021 θα ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ, από τα οποία μόνο ένα μικρό μέρος (αυτό του τελευταίου τριμήνου) θα ενσωματωθεί στα οικονομικά μεγέθη της Quest. Ωστόσο, για την επόμενη χρονιά τα έσοδά της αναμένεται να είναι πάνω από τα φετινά, συνεισφέροντας περισσότερο στα συνολικά έσοδα της Quest Holdings.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορά έγινε και στην ικανοποιητική πορεία των πωλήσεων της Xiaomi στην Ελλάδα, που στο εννεάμηνο του 2021 έχουν αναπτυχθεί κατά 80% σε ετήσια βάση, ενισχύοντας το μερίδιο της μάρκας στην ελληνική αγορά.