Στην επέκταση των δραστηριοτήτων της στη Γερμανία, μέσω της εξαγοράς του 60% της Cloudideas, εταιρεία η οποία εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με την πλατφόρμα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων Salesforce, προχώρησε η Real Consulting. To συνολικό τίμημα για την απόκτηση του 60% της γερμανικής εταιρείας ανέρχεται στο ποσό των 800.000 ευρώ, με πρώτη καταβολή το ποσό των 250.000 ευρώ.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής, όπως ανακοινώθηκε, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2022. Με την κίνηση αυτή η Real Consulting διευρύνει το portfolio υπηρεσιών και λύσεων που προσφέρει στους πελάτες της, επενδύοντας πλατφόρμα CRM της Salesforce. H Cloudideas προσφέρει λύσεις Salesforce σε μια πληθώρα πελατών που προέρχεται κυρίως από τους κλάδους τεχνολογίας, μάρκετινγκ και ενημέρωσης, χρηματοοικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, τουρισμού και Εμπορίου.

Η εταιρεία είναι πιστοποιημένος συνεργάτης Salesforce, εδρεύει στην Φρανκφούρτη και διατηρεί γραφεία στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Καλύπτει όλο το εύρος λύσεων Salesforce, και συγκεκριμένα τις λύσεις Sales Cloud, Service Cloud, Community Cloud, Marketing Cloud, Pardot και Commerce Cloud από την ανάλυση των επιχειρησιακών ιδιαιτεροτήτων , τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της βέλτιστης λύσης έως και την παροχή managed services. Το 2021 η εταιρεία αναμένεται να πραγματοποιήσει πωλήσεις περίπου 1,8 εκατ. ευρώ ενώ το EBITDA να ξεπεράσει τις 350.000 ευρώ.