Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η υποβολή επιχειρηματικών ιδεών για συμμετοχή στον 6ο κύκλο του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg - enter•grοw•go που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank σε συνεργασία με τo Corallia από το 2013.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων έχει ήδη δρομολογηθεί, ώστε τον Ιούνιο να αναδειχθούν οι 30 περίπου ομάδες που θα φιλοξενηθούν και θα υποστηριχθούν για 12 μήνες από το Πρόγραμμα, με στόχο να μετεξελίξουν την ιδέα τους σε επιχείρηση.
Οι επιχειρηματικές ιδέες που υποβλήθηκαν καλύπτουν όλους τους κλάδους της οικονομίας. Οι κλάδοι που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι εκείνοι των Καινοτόμων Εφαρμογών Τουρισμού (19%), των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με έμφαση σε Internet of Things και FinTech (17%), του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (15%), των Δημιουργικών Βιομηχανιών – Gaming (13%), καθώς και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (11%).

Οι φετινές συμμετοχές ξεχωρίζουν με βάση τα νέα ποιοτικά κριτήρια και, συγκεκριμένα, η επέκταση του ορίου έως τα 6 άτομα ανά ομάδα επέτρεψε φέτος σε ωριμότερα, 5μελή και 6μελή σχήματα, να συμμετέχουν για πρώτη φορά, σε ποσοστό 5% επί του συνόλου των προκριθέντων επιχειρηματικών σχεδίων. Δυναμική ήταν και η παρουσία των γυναικών με 31% συμμετοχή στο σύνολο των επιχειρηματικών σχεδίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 12% του συνόλου των συμμετεχόντων στις επιχειρηματικές ομάδες έχει ηλικία άνω των 40 ετών καταδεικνύοντας, εμπράκτως, ότι η καινοτόμος επιχειρηματικότητα διευρύνεται και σε ηλικιακό επίπεδο.

Επιπλέον, για πρώτη φορά σε αυτό το στάδιο του Προγράμματος καταγράφηκε διψήφιο ποσοστό (10%) συμμετοχής από επιχειρηματικές ομάδες που έχουν ήδη συστήσει επιχείρηση για την υλοποίηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Αυτό ερμηνεύεται και ως μια θετική ένδειξη ωρίμανσης του ελληνικού οικοσυστήματος start-up, κάτι που αποτελεί άλλωστε και στρατηγικό στόχο του Προγράμματος egg.