Τη λειτουργία της ευρωπαϊκής της τράπεζας για τους πελάτες της στην Ελλάδα ξεκινά η Revolut, η χρηματοπιστωτική πλατφόρμα που αριθμεί πάνω από 15 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, η Revolut έθεσε σε λειτουργία στη χώρα μας την εξειδικευμένη ευρωπαϊκή τραπεζική άδειά της και πλέον οι πελάτες της εταιρείας που θα αναβαθμίσουν τους λογαριασμούς τους σε Revolut Bank για επιπλέον υπηρεσίες θα απολαμβάνουν προστασία στις καταθέσεις τους, μέσω του συστήματος εγγύησης καταθέσεων.

Σημειώνεται πως η Revolut έχει προσελκύσει πάνω από 270.000 πελάτες στην Ελλάδα, με την εταιρεία fintech να διαβεβαιώνει πως οι καταθετικοί λογαριασμοί, σε συνδυασμό με το ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών της, θα προσφέρουν στους πελάτες της στην Ελλάδα μεγαλύτερο έλεγχο, αξία και ασφάλεια σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τράπεζες. Έως σήμερα, ο Όμιλος Revolut έχει συγκεντρώσει περίπου 1 δισ.  δολάρια από γύρους χρηματοδοτήσεων και η πιο πρόσφατη εκτίμηση της αξίας του ανήλθε στα 5,5 δισ. δολάρια.

Σε πέντε χρόνια, η Revolut προσέλκυσε περισσότερους από 15 εκατομμύρια πελάτες από ολόκληρο τον κόσμο. Την περασμένη χρονιά λάνσαρε την εξειδικευμένη της τράπεζα σε Πολωνία και Λιθουανία. Η εξειδικευμένη τραπεζική άδεια επιτρέπει στη Revolut Bank να προσφέρει μια ευρεία γκάμα τραπεζικών υπηρεσιών μέσω της εφαρμογής της, καθώς και μία σειρά υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρονται από άλλες εταιρείες του ομίλου Revolut.