Την απόφασή της να προχωρήσει στη δημιουργία κέντρου τεχνητής νοημοσύνης στο Λονδίνο ανακοίνωσε η Salesforce, επιβεβαιώνοντας την πίστη της στο Ηνωμένο Βασίλειο ως παγκόσμιο τεχνολογικό κόμβο.

Πρόκειται για μία επένδυση που συμπεριλαμβάνεται στο πλάνο των 4 δισ. δολαρίων που έχει αποφασίσει να «ρίξει» στο Ηνωμένο Βασίλειο η Salesforce, ενώ στόχος είναι η ενθάρρυνση της βιομηχανικής συνεργασίας, καθώς και η διευκόλυνση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την αμερικανική εταιρεία λογισμικού, πρόκειται να δημιουργηθεί μία εγκατάσταση άνω των 40.000 τετραγωνικών μέτρων στο κτίριο Blue Fin του Λονδίνου, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 300 άτομα. Θα χρησιμοποιηθεί για την ενθάρρυνση της βιομηχανικής συνεργασίας μεταξύ τεχνολογικών εταιρειών, εμπειρογνωμόνων AI, συνεργατών και πελατών της Salesforce, δήλωσε η εταιρεία, καθώς και για τη διευκόλυνση της κατάρτισης και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων AI.

Μάλιστα η Salesforce υποστηρίζει ότι το κέντρο AI θα βοηθήσει στη δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας σχετικές με την AI στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι εγκαταστάσεις θα εγκαινιαστούν επίσημα στις 18 Ιουνίου με μια δωρεάν εκδήλωση για την εκπαίδευση περισσότερων από 100 προγραμματιστών. Η Salesforce έχει επενδύσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια σε νεοφυείς επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.