Οι Salesforce.com και IBM ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ τους, την οποία είχαν ανακοινώσει από το Μάρτιο, ενσωματώνοντας εκατέρωθεν τα προϊόντα τους στις πλατφόρμες τους.

Έτσι μπορούν, μεταξύ άλλων, οι πελάτες της Salesforce.com να χρησιμοποιήσουν τα IBM Weather Insigths και να τα ενσωματώσουν στα Lightning Apps. Η IBM από την πλευρά της θα φροντίσει, ώστε οι πελάτες της να μπορούν να αναπτύσσουν ευκολότερα apps με την αρωγή δεδομένων του Salesforce. Mε την αρωγή του Weather Focus, για παράδειγμα, θα μπορούν οι developers να ενσωματώνουν δεδομένα καιρού στις εφαρμογές τους, κάτι που θα βοηθούσε ιδιαίτερα τα apps ηλεκτρονικού εμπορίου ώστε να καθορίζουν ημέρες παράδοσης βάσει των καιρικών συνθηκών.

Το Weather Recorder επιτρέπει την εγγραφή των καιρικών συνθηκών απευθείας στη βάση δεδομένων της Salesforce, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει τα apps των ασφαλιστικών εταιρειών να εκτιμούν καλύτερα τις συνθήκες των ατυχημάτων, ενώ ο Scheduling Assistant θα μπορεί να κλείσει ραντεβού βάσει δεδομένων καιρού και προβλέψεων. Επιπλέον, μέσω της νέας υπηρεσίας Service IBM Cloud Integration for Salesforce μπορούν δεδομένα από λύσεις της Salesforce να ενσωματωθούν σε ΙΒΜ apps, επιτρέποντας στις ομάδες πωλήσεων να αντιδρούν ταχύτερα στις ανάγκες των πελατών τους. Τέλος, η συμφωνία συνεργασίας δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της Salesforce να αποκτούν άμεση πρόσβαση στην πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης Watson.