Εκτυπωτικές λύσεις που μειώνουν το κόστος χρήσης, λύσεις εύχρηστες, που ενσωματώνουν τις τελευταίες τεχνολογίες και λύνουν τα χέρια στη Διεύθυνση Πληροφορικής μιας εταιρείας. Ο Γιώργος Ράλλης, IT Product Manager Leader της Samsung Hellas, μιλά στο netweek και αναλύει τα πλεονεκτήματα και τις καινοτομίες των printers της Samsung για επιχειρήσεις.

netweek: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των εκτυπωτών της Samsung για επιχειρήσεις έναντι του ανταγωνισμού και τι καινοτομίες προσφέρουν; Τι οφέλη προσφέρουν αυτοί στον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι εταιρικοί χρήστες;
Γιώργος Ράλλης: Η Samsung είναι μια από τις κορυφαίες εταιρίες τεχνολογίας παγκοσμίως που συνεχίζει να επενδύει μεγάλο μέρος του τζίρου της στο R&D, ώστε να αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα και λύσεις, σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της. Πιο συγκεκριμένα, στους εκτυπωτές laser έχει αναπτύξει τη δική της τεχνολογία, λανσάροντας κάθε χρόνο καινούρια προϊόντα, που βραβεύονται από κορυφαίους οργανισμούς και περιοδικά για την καινοτομία και τη σχεδίαση τους.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στο κάθε επαγγελματικό περιβάλλον (είτε SOHO, είτε εταιρικό περιβάλλον) τις κατάλληλες λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους χρήσης, αλλά συγχρόνως να είναι και εύκολες στη χρήση τους.

Ετσι, για παράδειγμα, με την τεχνολογία “Print Screen”, που μόνο οι εκτυπωτές Samsung διαθέτουν, o χρήστης μπορεί εύκολα και γρήγορα να τυπώσει αυτό που βλέπει στην οθόνη του υπολογιστή του, απλά πατώντας ένα πλήκτρο στον εκτυπωτή. Με τον τρόπο αυτό ο χρήστης γλιτώνει χρόνο, αλλά και κόστος σε χαρτί και αναλώσιμα, τυπώνοντας, για παράδειγμα, από μια ιστοσελίδα μόνο το κομμάτι που θέλει, άμεσα και εύκολα.

Επιπλέον, η Samsung έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι της τεχνολογίας eco. ‘Ετσι, όλα τα μοντέλα που απευθύνονται σε εταιρικό περιβάλλον, έχουν ενσωματωμένο το πλήκτρο ”eco button”, το οποίο δίνει τη δυνατότητα γρήγορων ρυθμίσεων του εκτυπωτή, ώστε να καταναλώνονται λιγότερα αναλώσιμα και ενέργεια.

Εκτός όμως από τις παραπάνω καινοτόμες λύσεις, η Samsung έχει αναπτύξει ένα μεγάλο αριθμό λύσεων σε επίπεδο λογισμικού, που απευθύνονται σε μεγάλες εταιρίες με σκοπό να τις βοηθήσουν να ελέγχουν καλύτερα τα κόστη εκτύπωσης, αλλά και τα εγκατεστημένα μηχανήματα. Οι λύσεις αυτές μπορεί να είναι document management, device management, accounting και security, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη.

netweek: Tι οφέλη προσφέρει στη Διεύθυνση Πληροφορικής ενός οργανισμού το SyncThru Admin 5;
Γιώργος Ράλλης: To SyncThru είναι ένα λογισμικό που έχει αναπτυχθεί από τη Samsung και αποτελεί παράδειγμα για το πώς μια εταιρία μπορεί να παρακολουθεί τα εγκατεστημένα στο δίκτυο της εκτυπωτικά μηχανήματα, χωρίς περαιτέρω κόστος.
Το SyncThru στη βασική του έκδοση προσφέρεται δωρεάν μαζί με την αγορά του εξοπλισμού και δίνει τη δυνατότητα στον IT administrator, να παρακολουθεί την κατάσταση του εξοπλισμού του (στάθμη αναλωσίμων, alerts κ.λπ.), να κάνει update στο firmware, καθώς και να αλλάζει remotely όλες τις ρυθμίσεις των εγκατεστημένων εκτυπωτών και πολυμηχανημάτων στο δίκτυο της εταιρίας.

netweek: Τι μηχανισμούς ασφάλειας ενσωματώνουν οι εκτυπωτές της Samsung, ώστε να προστατεύονται οι εκτυπώσεις κρίσιμων εταιρικών εγγράφων;
Γιώργος Ράλλης: Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που δημιουργούνται με τους δικτυακούς εκτυπωτές σε ένα μεγάλο οργανισμό, είναι ότι πολλές φορές ο χρήστης πρέπει να διανύσει μεγάλη απόσταση από το γραφείο έως τον εκτυπωτή, ώστε να πάρει την εκτύπωση του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει η πιθανότητα κάποιοι να μπορέσουν να δουν ή και να πάρουν κάποια εμπιστευτικά εταιρικά έγγραφα που εκτυπώνονται.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η εκτύπωση των εγγράφων να γίνεται μόνο όταν ο χρήστης φτάσει στον εκτυπωτή και αναγνωριστεί από αυτόν. Η αναγνώριση αυτή γίνεται συνήθως με κάποιο PIN ή κάρτα. Οι επαγγελματικοί εκτυπωτές της Samsung δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να στείλει την εκτύπωση του από τον driver, «κλειδώνοντάς» την με κάποιο τετραψήφιο PIN. Το έγγραφο δεν εκτυπώνεται, έως ότου ο χρήστης αναγνωριστεί με το PIN στον εκτυπωτή.

Επίσης, η Samsung διαθέτει λύσεις software, με τις οποίες ο χρήστης μπορεί να στείλει την εκτύπωση του στο δίκτυο και να την πάρει από οποιαδήποτε εκτυπωτή της εταιρίας, οποιαδήποτε στιγμή, απλά βάζοντας τo PIN του ή χρησιμοποιώντας την κάρτα του (ή οποιοδήποτε άλλο μέσο αναγνώρισης) στον συγκεκριμένο εκτυπωτή.

netweek: Με ποιό τρόπο τα μοντέλα εκτυπωτών της Samsung μπορούν να ενσωματωθούν και να εξελίξουν τη στρατηγική printing μιας εταιρείας;
Γιώργος Ράλλης: Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες της Gartner και της IDC, οι περισσότερες εταιρίες δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το πόσα ξοδεύουν σε εκτυπώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις τα κόστη που σχετίζονται με την εκτύπωση μπορούν να φτάσουν έως και το 3% των εσόδων της εταιρίας, ενώ εκτιμάται ότι περίπου το 17% των εκτυπώσεων καταλήγει στο καλάθι των αχρήστων.
Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι οι εταιρίες έχουν πολλά να κερδίσουν με τη χρήση των εξελιγμένων τεχνολογικά εκτυπωτών και πολυμηχανημάτων, καθώς έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται ευκολότερα τα έγγραφά τους και να ελέγχουν το κόστος των εκτυπώσεών τους.

Τα μοντέλα των εκτυπωτών και πολυμηχανημάτων της Samsung ενσωματώνουν πολλές τεχνολογίες (print screen, mobile print, eco printing, wi-fi direct print) που μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να μειώσουν τα κόστη και να αυξήσουν τη λειτουργικότητά τους. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στη Samsung καταλαβαίνουμε την ανάγκη των πελατών να ελέγξουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα το workflow των εγγράφων, καθώς και το ότι οι ανάγκες του κάθε πελάτη είναι διαφορετικές. Για το λόγο αυτό προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο customized τις τεχνολογίες και λύσεις μας, έτσι ώστε να καλύπτουν όλες τις ανάγκες του πελάτη.

netweek: Τι να περιμένουμε στο μέλλον από τη Samsung όσον αφορά τους enterprise printers;
Γιώργος Ράλλης: Η Samsung έχει πραγματοποιήσει μια μεγάλη επένδυση, αναπτύσσοντας τη δική της τεχνολογία στους εκτυπωτές laser. Το line up της εταιρείας έχει διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, καθώς κάθε χρόνο λανσάρονται πολλά νέα μοντέλα, που ενσωματώνουν πρωτοποριακές τεχνολογίες.

Μόνο στο 2ο τρίμηνο του 2012 η εταιρεία παρουσίασε περισσότερα από 15 νέα μοντέλα, που καλύπτουν τις ανάγκες μικρομεσαίων και μεγάλων εταιριών και ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες. Αυτό έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη μεγάλων μεριδίων αγοράς σε όλη την Ευρώπη. Ενδεικτικά, στην Ελλάδα η Samsung έχει καταφέρει να αυξήσει το μερίδιό της στους A4 laser εκτυπωτές και πολυμηχανήματα, σύμφωνα με την IDC, από 18,5% το 2007 σε 27% στο πρώτο εξάμηνο του 2012 και η τάση αυτή συνεχίζει να είναι αυξητική. Αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι χρήστες εμπιστεύονται τους εκτυπωτές και τα πολυμηχανήματα της Samsung, λόγω της αξιοπιστίας τους, της ευκολίας στη χρήση και των νέων καινοτόμων τεχνολογιών που προσφέρουν.

Στόχος της εταιρείας είναι η μεγαλύτερη διείσδυσή της στην αγορά των επαγγελματικών εκτυπωτών. Αλλωστε είναι γενική κατεύθυνση της εταιρίας να διευρύνει τη γκάμα των εταιρικών προϊόντων και λύσεων σε όλες τις προϊοντικές της κατηγορίες. Ετσι, διαρκώς αναπτύσσουμε νέα προϊόντα και λύσεις που απαντούν στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των εταιρικών λογαριασμών.

Είναι δεδομένο ότι η ασύρματη επικοινωνία και η χρήση των smartphones και tablets αυξάνονται συνεχώς και στα εταιρικά περιβάλλοντα. Η Samsung αναπτύσσει τεχνολογίες για να βοηθήσει τους χρήστες να διαχειριστούν τα έγγραφα τους και να τα τυπώσουν από το smartphone ή το tablet τους (Wi-Fi direct, mobile print).

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να αναφέρω ότι η Samsung έχει προσθέσει από πέρυσι στο line up και πολυμηχανήματα Α3. Παρά το γεγονός ότι οι εκτυπώσεις Α3 είναι λιγότερο από 3% των συνολικών εκτυπώσεων μιας εταιρείας, επιθυμώντας να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις εκτύπωσης για οποιαδήποτε εταιρία, η Samsung παρουσίασε φέτος εννέα μοντέλα Α3 «φωτοαντιγραφικών», που σύντομα θα κυκλοφορήσουν και στην ελληνική αγορά. Και οι Α3 λύσεις στηρίζονται αποκλειστικά σε τεχνολογία της Samsung, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της εταιρείας να αναπτύσσει πλήρεις λύσεις για κάθε εταιρικό περιβάλλον.