Τη μεταφορά της παραγωγής οθονών από την Κίνα στις εγκαταστάσεις της στο Βιετνάμ προγραμματίζει μέσα στη χρονιά η Samsung Electronics.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στο Βιετνάμ, με το συνολικό ποσό των επενδύσεών του να φθάνει τα 17 δισ. δολάρια.  «Η Samsung βλέπει το Βιετνάμ ως μία σημαντική πύλη εισόδου προς άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας κι έναν συνδετικό κρίκο για την παγκόσμια αλυσίδα τροφοδοσίας της», αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η κρατική εφημερίδα της Νότιας Κορέας Tuoi Tre.

Η είδηση αυτή δημοσιεύεται τη στιγμή που όλο και περισσότερες εταιρείες επιδιώκουν να μειώσουν την εξάρτησή των αλυσίδων τροφοδοσίας τους από την Κίνα, έπειτα από την παγκόσμια διαταραχή που προκλήθηκε από την αρχική επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού. Η νοτιοκορεατική εταιρεία ήδη παράγει οθόνες στο Βιετνάμ, όπου διατηρεί έξι εργοστάσια και δύο κέντρα ανάπτυξης. Οι οθόνες θα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Samsung Electronics Complex στην εμπορική πρωτεύουσα του Βιετνάμ Χο Τσι Μινχ.