Ολιστική λύση στο δύσκολο πλην αναγκαίο -όπως κατέδειξε με εντυπωσιακό τρόπο η πανδημία της COVID-19- θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων και οργανισμών φιλοδοξεί να δώσει η SAP με την παρουσίαση του RISE with SAP, μιας νέας πλατφόρμας που προσφέρει πλέον αυτή τη δυνατότητα ως υπηρεσία (Business TransformationasaService).

 

Η ανακοίνωσή της έγινε με δικτυακή παρουσίαση που παρακολούθησε το NetFAX, από τον CEO της εταιρίας, Christian Klein, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της υλοποίησης σε τρία διαδοχικά στάδια: στον ανασχεδιασμό των επιχειρηματικών διαδικασιών, τη μετάβαση σε νέες τεχνολογίες και τελικά στη δημιουργία της νέας «ευφυούς» επιχείρησης. Ήδη, από το πρώτο, επιχειρήσεις και οργανισμοί μπορούν να αναλύουν σε πραγματικό χρόνο τις επιδόσεις τους, να τις συγκρίνουν με τις επικρατούσες στην αγορά και να προσαρμόζονται με ευκολία στις νέες απαιτήσεις.

Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει την αναγκαία αυτοματοποίηση, την εισαγωγή νέων καινοτόμων υπηρεσιών και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του cloud, ενώ στο τρίτο μπαίνουν με το SAP Business Technology Platform οι βάσεις του επιχειρηματικού μετασχηματισμού. Η νέα προσέγγιση επιτρέπει διευρυμένη ευελιξία και ταχύτητα ανάλογα με την επιθυμία και τις δυνατότητες του πελάτη, χωρίς να προϋποθέτει εξαρχής σημαντικές δαπάνες εκ μέρους του, κάτι που συχνά αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

 

Εξυπηρέτηση αναλόγως αναγκών

 

Ο κ. Klein υπογράμμισε ότι η νέα λύση μπορεί να εξυπηρετήσει το ίδιο καλά μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, προσφέροντάς τους αυτό που κάθε μια έχει περισσότερο ανάγκη. Μάλιστα, παρουσίασε ως ακραία παραδείγματα βέλτιστης εφαρμογής τη γιγαντιαία πολυεθνική Siemens των 173 χρόνων ιστορίας και των 293.000 εργαζομένων και την πολύ μικρότερη, LiveKindly, του ενός χρόνου και των 475 εργαζομένων, στις οποίες η πλατφόρμα RISE with SAP προσφέρει ευελιξία και καινοτομία, (στην πρώτη), ανάπτυξη και αύξηση μεγεθών (στη δεύτερη).

Ο CEO της SAP ανακοίνωσε, επίσης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του RISE with SAP, την εξαγορά της Signavio, με ειδίκευση στο χώρο των ευφυών διαδικασιών και της βέλτιστης διαχείρισής τους, η οποία θα ενταχθεί στο τέλος του α’ τριμήνου στο οικοσύστημα της SAP, προσφέροντας την τεχνογνωσία της στους πελάτες του, όπως και την ενσωμάτωση της ευρέως διαδεδομένης συνεργατικής εφαρμογής Teams της Microsoft στο SAP/4HANA. Μάλιστα, ο CEO της τελευταίας, Satya Nadella, είχε σύντομο live διάλογο μαζί του, επιβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δυο εταιρειών και τη βούλησή τους να παρουσιάσουν πολύ περισσότερες κοινές λύσεις στο μέλλον. Είχε προηγηθεί, πριν από μερικούς μήνες, η αναγγελία της συνέργειας μεταξύ SAP/4HANA και Microsoft Azure.