Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου στο ξενοδοχείο Hilton το SAP Forum Athens «Run Like Never Before», στο οποίο συμμετείχαν 700 συνεργάτες της εταιρείας και στελέχη επιχειρήσεων.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την SAP Hellas και είχε ως στόχο να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις τεχνολογικές λύσεις και καινοτομίες που προσφέρει η SAP σε κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους. Τις εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησε ο Μάνος Ραπτόπουλος, Managing Director της SAP Hellas & Cyprus, COO South Europe, ο οποίος αναφέρθηκε στο σκοπό του SAP Forum Athens.

Ακολούθησε η ομιλία του Irfan Khan, Senior Vice President & CTO, Database & Technology της SAP, ο οποίος μίλησε για τις εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας και για το πώς η SAP μεταμορφώθηκε σταδιακά από μια εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών για επιχειρήσεις σε μια πρωτοπόρο εταιρεία τεχνολογίας, η οποία σήμερα κατέχει ηγετική θέση στις βάσεις δεδομένων, το enterprise mobility και το cloud computing. O Ιrfan Khan αναφέρθηκε, επίσης, στην επανάσταση που έχει φέρει η SAP στην περιοχή του in-memory computing.

Στη συνέχεια υπήρξε ένα πάνελ συζήτησης, το συντονισμό του οποίου χειρίστηκε ο κ. Μάνος Ραπτόπουλος, στο οποίο διευθυντικά στελέχη από τις εταιρείες Cisco, HP, IBM και VMware συζήτησαν για τις προκλήσεις στο μέλλον της τεχνολογίας. Το πρώτο μέρος του SAP Forum Athens ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων SAP Quality Awards, για τα οποία αποφάνθηκε μια πολυμελής επιτροπή στην οποία συμμετείχαν ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της SAP. Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε δύο κατηγορίες εταιρειών, τη μικρή και τη μεσαία.

Στη μικρή κατηγορία βραβεύτηκαν οι Skeberis Plastics (χρυσό), Κτιριακές Λύσεις Α.Ε. (ασημένιο) και MODUS S.A. (χάλκινο), ενώ στη μεσαία κατηγορία βραβεύτηκαν οι ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ (χρυσό), Οlympic Air S.A. (αργυρό) και Kallimanis S.A (χάλκινο). Επιπλέον, τρεις από τους παρευρισκόμενους στην ολομέλεια κέρδισαν μετά από κλήρωση, VIP Passes της αγωνιστικής ομάδας της Ducati για τους Αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας.Παρουσιάσεις συνεργατών και ειδικών της SAP.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε με μια σειρά από έξι παράλληλες συνεδρίες, στις οποίες καλύφθηκαν οι παρακάτω θεματικές ενότητες: The future of Technology and Innovation, New Era User Experience, Blend Cloud and On-Premise Solutions, Innovation and Growth in the Consumer Industry, Protect your Long-term Investments και Intro to SAP Solutions. Στην πρώτη συνεδρία ο Irfan Khan μίλησε για τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που φέρνει η SAP real-time data platform στην ανάπτυξη μιας επιχείρησης.

Ακολούθησε η ομιλία του Paolo Castagnoli, Head of EMEA RTDP HUB Services της SAP, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα που σχετίζονται με το migration στην προαναφερόμενη πλατφόρμα, κάνοντας λόγο για τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που θα μπορούσαν να επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία. Για το νέο «πρόσωπο» του BI σε σχέση με τα Visual & Predictive Analytics μίλησε ο Δημήτριος Κουβαράς, Business Development, Business Analytics & In-memory computing της SAP Hellas & Cyprus.

Η πρώτη συνεδρία ολοκληρώθηκε με το case study της Wind, όπου ο Πάνος Γεωργούλιας, Data Warehouse & BI Manager της Wind αναφέρθηκε στη συμβολή του SAP Sybase IQ στο Data Warehouse της εταιρείας του. Τη δεύτερη συνεδρία, που είχε ενημερωτικό κυρίως χαρακτήρα, άνοιξε ο Δρ. Δημήτρης Τσουμπελής, SAP Solution Architect/Project Manager της SAP Hellas, ο οποίος έκανε μια εισαγωγή στις λύσεις που προσφέρει η SAP στις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.

Στο ερώτημα για το αν η Μέτρηση της Επιχειρηματικής Απόδοσης αποτελεί το πρώτο ή το επόμενο βήμα για μια επιχείρηση σήμερα, απάντησε ο Γιώργος Καμτσιώρας, Business Development, Financials της SAP Hellas & Cyprus. Ακολούθησε το case study για την εγκατάσταση του SAP ERP στον Ομιλο Καλλιμάνη, το οποίο ανέλυσε ο Διευθυντής Πληροφορικής του Ομίλου, Περικλής Τσουτσάνης. Η συνεδρία ολοκληρώθηκε με την ανάλυση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για τις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, από το Βαγγέλη Κανελλόπουλο, Μanaging Partner, Alexander Moore.

Στη δυνατότητα οικονομικού ελέγχου μιας επιχείρησης από παντού αναφέρθηκε ο Franco Furlan, Director, EMEA Center of Excellence for Finance, Enterprise Performance Management Solutions της SAP, ο οποίος ξεκίνησε την τρίτη συνεδρία. Aκολούθως, ο Δρ. Δημήτρης Χατζηγεωργίου, Business Development, Mobility & CRM της SAP Hellas & Cyprus και ο Αλέξανδρος Σπηλιόπουλος, Business Processes Associate Consultant της SAP Hellas, έδειξαν στο κοινό πώς μπορεί κανείς να κατασκευάσει ένα custom application σε 10’, με την SAP Mobile Platfrom.

Ακολούθησε τo case study της εγκατάστασης της SiEBEN στην εταιρεία Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. από τον Διευθυντή Πληροφορικής της τελευταίας, Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλο, όπως και η ανάλυση παροχής ενός μοντέρνου και εύχρηστου περιβάλλοντος με το SAP Screen Personas, από τον Βασίλη Λιανό, Development Senior Consultant της SAP Hellas. Tέλος για την επιτυχημένη εγκατάσταση του SAP Business One στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση μίλησαν η Νάνσυ Δημάκου, Οικονομική & Διοικητική Διευθύντρια και Κώστας Απολλώνιος, IT Manager του ιδρύματος.

Η τέταρτη συνεδρία ξεκίνησε με την παρουσίαση της Julia Helbeck, Manager-Risk Assurance της PwC Greece, η οποία μίλησε για το SAP GRC και για το πώς αυτό βοηθά στη μείωση του κόστους συμμόρφωσης και στη βελτίωση και έλεγχο των διαδικασιών. Ο Massimiliano Agostinoni, Senior Solution Consultant της Ariba είπε για το πώς μπορεί κανείς να επεκτείνει την αξία των υπαρχόντων συστημάτων της SAP, χρησιμοποιώντας δικτυακές λύσεις της εταιρείας του, βασισμένες στο cloud.

O Carlos Diaz, Sales Director Southern Europe and Emerging, HR LοΒ της SAP, ανέλυσε το πώς μπορούν το Internet, τα social media και η βιομηχανία games να σχηματοποιούν το μυαλό μας και τη λειτουργία HR. Ο Γιώργος Σκέμπερης, Managing Director της Skeberis S.A.. έκλεισε τη συνεδρία μιλώντας για την επιτυχημένη εγκατάσταση του SAP All-In-One της StepOne Consulting στην Skeberis S.A. Για την ενορχήστρωση των retail business με την SAP μίλησε ο Iωάννης Μπάμπαλης, Manager/Consulting της Deloitte Business Solutions, ξεκινώντας την πέμπτη συνεδρία.

Για τον τρόπο που οι καταναλωτές μπορούν να προκαλέσουν την καινοτομία, μίλησε ο Goswammi Shantanu, Βusiness Development Global Lead PIO της SAP AG. Ο Μιχαήλ Παπαγεωργίου, Project Manager/Business Development της Singular Logic, αναφέρθηκε στο πώς μπορεί να καινοτομήσει κανείς στην αγορά retail με το SAP for retail. Η πέμπτη συνεδρία έκλεισε με το case study της επιτυχημένης εγκατάστασης του SAP WMS, στο νέο κέντρο διανομής της Unilever.

Η παρουσίαση έγινε από τον Γεώργιο Αντύπα, Logistics Manager της EΛΑΪΣ-Unilever και τη Νικολέτα Γαβαλά, Σύμβουλο Logistics της d.d. Synergy Hellas Α.Ε. Για τη σημασία που έχει η ύπαρξη μιας ενιαίας τεχνολογικής πλατφόρμας στην προστασία των μακροχρόνιων επενδύσεων που κάνει μια εταιρεία, μίλησε ο Miquel Carbo, Utilities Industry Director, Chief Customer Office της SAP EMEA, ο οποίος ξεκίνησε την έκτη συνεδρία. O Chris Johnston, Director, GRC Centre of Excellence EMEA SAP, αναφέρθηκε σε τρόπους ανίχνευσης και παρεμπόδισης του fraud με ταχύτητα και ακρίβεια, ενώ ο Παναγιώτης Καλανδράκης, Προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής Εμπορίας, από τον Ομιλο Ελληνικών Πετρελαίων, έκανε λόγο για τη μεγάλη δυναμική των mobile sales.

O Hλίας Λιάρος, Solution Sales Engagement Management, Premium Engagements της SAP EMEA, ανέλυσε το πώς μπορεί μια εταιρεία να καινοτομήσει καλύτερα με το SAP Premium Engagement. Την έκτη συνεδρία έκλεισε ο Πέτρος Γ. Θεοδωράκης, Διευθυντής Πληροφορικής & Επικοινωνιών, Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε., ο οποίος μίλησε για την κατάρτιση και παρακολούθηση προϋπολογισμού στον ΔΕΣΦΑ με το SAP BPC.

Τέλος, στους βασικούς ομιλητές του συνεδρίου περιλαμβάνονταν ο Πήτερ Οικονομίδης, brand strategist, ο οποίος έδωσε βαρύτητα στην ανθρώπινη πλευρά της καινοτομίας, στο πώς η τεχνολογία και στο πώς οι άνθρωποι μπορούν να καινοτομήσουν μέσα από αυτήν. Ακολούθως συντόνισε το πάνελ συζήτησης που έκλεισε το συνέδριο, όπου Διευθύνοντες Σύμβουλοι από πέντε καινοτόμες ελληνικές εταιρείες που έχουν κάνει τη διαφορά στο ελληνικό επιχειρείν, αναφέρθηκαν στο πώς μπορεί κανείς να καινοτομεί και να ωθεί την επιχειρηματική ανάπτυξη, σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.