Σε πρωτοβουλία για την εκπαίδευση 300 νέων επαγγελματιών σε βάθος τριετίας, προχωράει η SAP Hellas.

Στόχος είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας προστιθέμενης αξίας, απορροφώντας νέους επαγγελματίες, ούτως ώστε να αξιοποιήσουν το γνωστικό υπόβαθρο που θα λάβουν μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί η εταιρεία με την ονομασία, Athinà.

Για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργάζονται οι: Deloitte, AlexanderMoore, Byte, Accenture, PwC και  Ιntrasoft. Η πρωτοβουλία ξεκινάει άμεσα με τους πρώτους εκπαιδευόμενους να εντάσσονται στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης. «Στόχος είναι να ενισχύσει κατά 50% την δύναμή του το οικοσύστημά SAP», ανέφερε σχετικά ο Ανδρέας Ξηρόκωστας, Managing Director της SAP Hellas, Cyprus, Malta.

Προϋπόθεση η συμμετοχή νέων έως 35 ετών με τριετή εμπειρία
Ο ίδιος ανέφερε ότι οι συμμετέχουσες εταιρείες ενδιαφέρονται για την απορρόφηση του 90%-95% των συγκεκριμένων στελεχών. Η εγγραφή θα γίνεται μέσα μίας συγκεκριμένης πλατφόρμας, στην οποία θα μπορούν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους οι ενδιαφερόμενοι. Προϋπόθεση αποτελεί οι συμμετέχοντες να είναι έως 35 ετών, κατέχοντας συναφή με το εκπαιδευτικό αντικείμενο, πανεπιστημιακό τίτλο και τουλάχιστον τρία χρόνια εμπειρίας στον τομέα της τεχνολογίας.

«Στόχος είναι να τρέξει άμεσα το πρώτο κύμα και εφόσον εξελιχθεί με επιτυχία να ακολουθήσει και νέος κύκλος εκπαίδευσης. Η διαδικασία θα υλοποιηθεί με ειδικούς εκπαιδευτές, αρχής γενομένης από την Αττική», σημείωσε ο κύριος Ξηρόκωστας.