Η SAP ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η ομάδα της Mercedes-Benz EQ Formula E χρησιμοποιεί την πλατφόρμα SAP HANA και τη λύση της SAP Sports One για να προετοιμαστεί για την έκτη σεζόν του πρωταθλήματος της ΑΒΒ FIA Formula E.

Η ομάδα της Mercedes-Benz EQ Formula E έκανε το ντεμπούτο της στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Diriyah, της Σαουδικής Αραβίας, στις 22 Νοεμβρίου 2019. Η SAP και η ομάδα της Mercedes-Benz EQ Formula E χρησιμοποιούν το SAP S/4HANA για να αναπτύξουν τεχνολογικές λύσεις ειδικά προσαρμοσμένες στον πελάτη που θα επιτρέψουν στην ομάδα να αναλύει τεράστιους όγκους δεδομένων και να παρακολουθεί τη συνολική επιχειρηματική απόδοση.

Με την πολυπλοκότητα, την τεχνολογία και τον αριθμό των εξαρτημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή ενός αυτοκινήτου τύπου E, η SAP επιτρέπει στην ομάδα να αυξάνει απόλυτα την αποδοτικότητα, από την προμήθεια προϊόντων και την αξιολόγηση προμηθευτή μέχρι την παρακολούθηση της απόδοσης. Κατά την διάρκεια του αγώνα, όλα είναι ενάντια στον χρόνο.

Η επιχειρηματική και επιχειρησιακή πλευρά του αγώνα δεν διαφέρει καθόλου, με τις ημερομηνίες παράδοσης και τους κύκλους προμηθειών υψίστης σημασίας για να διασφαλιστεί ότι η ομάδα θα προετοιμαστεί άψογα όταν φτάσει στην πίστα σε κάθε αγώνα. Η ανάπτυξη και η εφαρμογή του SAP Sports One είναι ένα ακόμα βασικό προϊόν της συνεργασίας μεταξύ της SAP και της ομάδας της Mercedes-Benz EQ Formula E.

Το SAP Sports One βοηθά τους συλλόγους και τους οργανισμούς να ψηφιοποιήσουν τη διαχείριση των αθλητικών επιδόσεων, συντονίζοντας τις διοικητικές, εκπαιδευτικές και ομαδικές διοικήσεις, καθώς και την ανάπτυξη ταλέντων και ιατρικών διαδικασιών. Η συνεργασία της SAP με την ομάδα της Mercedes-Benz EQ Formula E είναι ένας συνδυασμός συμβατικού μάρκετινγκ και τεχνολογικής συνεργασίας. Η SAP παρέχει πρόσβαση στις καινοτόμες τεχνολογίες της και από την άλλη το εμπορικό της σήμα εμφανίζεται στα ρούχα των οχημάτων και των οδηγών.