Η ολλανδική SciSports, εταιρεία που ειδικεύεται στα sports analytics, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια διεθνούς συνέντευξης τύπου, τους τρεις πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που θα τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους φέτος.

Πρώτος έρχεται ο Svetozar Markovic, η πρόσφατη μεταγραφή του Ολυμπιακού από την Παρτιζάν, ενώ ακολουθεί ο Dani Olmo της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ο Adam Hlozek της Σπάρτα Πράγας. H ολλανδική εταιρεία αξιοποιώντας τις λύσεις της SAS, ανέπτυξε το SciSkill Index, ένα σύστημα real-time tracking που συνεισφέρει σημαντικά στη σωστότερη επιλογή παικτών και στη δημιουργία των ισχυρότερων συλλόγων στα κορυφαία πρωταθλήματα παγκοσμίως.

Το εργαλείο αυτό αξιολογεί κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή στον κόσμο με έναν μοναδικό γενικό δείκτη, αναλύοντας περισσότερους από 2.000 αγώνες σε 244 πρωταθλήματα κάθε εβδομάδα, ενώ παράλληλα αξιοποιεί αλγόριθμους Machine Learning ώστε να υπολογίσει την ποιότητα, τις ικανότητες και την αξία περισσότερων από 90.000 ποδοσφαιριστών. Αυτό βοηθά τους συλλόγους στην εξεύρεση ταλέντων και παικτών που ταιριάζουν σε το δικό τους συγκεκριμένο προφίλ, αλλά και να αναλύσουν τους αντιπάλους τους.