Τα δεδομένα ως κινητήριο δύναμη πίσω από τις αναδυόμενες επιχειρησιακές τεχνολογίες, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη, το Internet of Things αλλά και το blockchain, ανέδειξε το 12o SAS Forum Milan, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 επαγγελματιών, επιχειρηματιών και ειδικών από τον ευρύτερο χώρο των analytics.

«Οι προσδοκίες γύρω από το IoT δεν αφορούν τόσο τις διασυνδεδεμένες συσκευές, όσο τα δεδομένα που αυτές παράγουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο Oliver Schabenberger, Executive VP και CTO της SAS, ο οποίος ανέδειξε το blockchain ως το επόμενο μεγάλο τεχνολογικό trend. Προς επίρρωση της άμεσης σύνδεσης των analytics με το IoT και το Artificial Intelligence, ο Marco Icardi, Regional Vice President της SAS αφιέρωσε την εναρκτήρια ομιλία του στο Forum στην ανάγκη σύνδεσης της εξελιγμένης τεχνολογίας με την ανθρώπινη νοημοσύνη ώστε «μέσα από τη συνεργασία, την ελευθερία πνεύματος και την απόκτηση νέων δεξιοτήτων, η ανθρωπότητα να φτάσει ασύλληπτα επίπεδα δημιουργικότητας και γνώσης».

Το SAS Forum Milan είχε και ελληνικό ενδιαφέρον – ο Νίκος Μαρουλιανάκης, Head of Enterprise Data Management & Infrastructure της Interamerican παρουσίασε, στο πλαίσιο των breakout sessions του forum τη data governance στρατηγική του οργανισμού, με τη χρήση του SAS Data Governance Platform, και την εναρμόνισή της με τον επερχόμενο κανονισμό GDPR. «Δεν μπορεί να υπάρξει data driven οργανισμός χωρίς διακυβέρνηση των δεδομένων. Και το 80% της προετοιμασίας για το GDPR αφορά αποκλειστικά σε data governance» τόνισε ο Ν. Μαρουλιανάκης.