Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση εξαγοράς των δραστηριοτήτων x86 server της IBM, η Lenovo προχωρά σε αναδιάρθρωση των λειτουργιών της, αυτή τη φορά για να δημιουργήσει δύο νέες επιχειρησιακές ομάδες που θα ασχολούνται με τα επιχειρησιακά προϊόντα και την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος λογισμικού.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία προχωράει στο διαχωρισμό των λειτουργιών της σε τέσσερις ομάδες, με τα δύο από αυτά να επικεντρώνονται στα προϊόντα Η/Υ και mobile. Η νέα αυτή αναδιάρθρωση έχει ως στόχο να δημιουργήσει «νέους πυλώνες δραστηριοτήτων» για μία εταιρεία που τα περισσότερα έσοδά της προέρχονται από την αγορά των Η/Υ.

Επίσης, η νέα μονάδα  “Ecosystem and Cloud Services” της εταιρείας θα αναπτύσσει στρατηγικές για τον εκσυγχρονισμό των εταιρικών υπηρεσιών. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από την 1η Απριλίου. Σημειώνεται ότι η Lenovo είχε κάνει και πάλι κινήσεις αναδιάρθρωσης πριν από περίπου ένα χρόνο, κατά την οποία διαχώρισε όλες τις λειτουργίες της σε δύο επιχειρησιακές ομάδες. Η μία εστίαζε στα κύρια προϊόντα της και η άλλη στη δημιουργία προϊόντων κάτω από την ομπρέλα του brand ThinkPad.