Τα έσοδα των κατασκευαστών μνημών DRAM παγκοσμίως το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν στα 28 δισ. δολάρια, καταγράφοντας ένα νέο ρεκόρ.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές του Dramexchange, σε σχέση με το περσινό τρίμηνο καταγράφηκε μια ανάπτυξη της τάξης του 9%. Ωστόσο, οι τιμές συμβάσεων μεγάλων πελατών αναπτύχθηκαν αρκετά διαφορετικά το ίδιο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, οι τιμές DRAM για PCs, servers και mobile dram modules αυξήθηκαν κατά 2% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο, ενώ οι τιμές DRAM για κάρτες γραφικών υποχώρησαν μεταξύ 2 και 3%, ένεκα κυρίως της μειωμένης ζήτησης των κρυπτονομισμάτων.

Οι αναλυτές εκτιμούν, ότι οι τιμές DRAM το τέταρτο τρίμηνο θα συνεχίσουν να χάνουν έδαφος, επικαλούμενοι μια προηγούμενη μελέτη που κάνει λόγο για πτώση έως και 20% το επόμενο έτος. Στην κατάταξη των κατασκευαστών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, η Samsung κατάφερε να διατηρήσει την ηγετική της θέση, αποσπώντας ένα μερίδιο αγοράς πάνω από 45,5%. Στις επόμενες θέσεις ακολουθούν οι SK Hynix και Micron με μερίδια αγοράς 29% και 21% αντίστοιχα. Οι υπόλοιποι κατασκευαστές συμπληρώνουν τη λίστα με αρκετά μικρότερα μερίδια αγοράς.