Την έναρξη λειτουργίας του κέντρου διανομής της στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ανακοίνωσε η κινεζική Huawei, με το πρώτο τρένο να μεταφέρει στην Ευρώπη 22 εμπορευματοκιβώτια - κοντέινερς - με εμπορεύματα της εταιρείας.

Η λειτουργία του κέντρου διανομής της Huawei ξεκίνησε παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά και της Κίνας Λι Κετσιάνγκ,, οι οποίοι επισκέφθηκαν το πρωί τις εγκαταστάσεις της COSCO, ενώ, παράλληλα, ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο της κινεζικής εταιρίας για τα πλάνα ανάπτυξης του λιμανιού ως διαμετακομιστικού κέντρου για την προώθηση των προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ανατολική Ευρώπη. Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία κάνει λόγο για σημαντική εξέλιξη που αποτελεί εκπλήρωση της δέσμευσής προς την ελληνική κυβέρνηση, μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές τον Μάιο του 2013 στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης, η Huawei επιβεβαιώνει στην πράξη – μετά την πρώτη πιλοτική αποστολή εμπορευμάτων της τον περασμένο Δεκέμβριο – την απόφασή της να στέλνει τα προϊόντα της στην Ευρώπη από το λιμάνι του Πειραιά, με βάση τα αποδεδειγμένα πλεονεκτήματα χρόνου και κόστους που εμπεριέχει η συγκεκριμένη επιλογή. «Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο αξιοσημείωτων ευκαιριών ανάπτυξης και θεωρούμε ότι η σημερινή μέρα αποτελεί ορόσημο για τις μελλοντικές προοπτικές της συνεργασίας μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Huawei Τσου Γιουν.