Το ενδιαφέρον του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού ομίλου της χώρας για την αξιοποίηση νέων αγορών και υπηρεσιών εξέφρασε χθες, κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης, ο Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ.

Η πρώτη αγορά, την οποία κοιτάζει με ενδιαφέρον ο ΟΤΕ είναι αυτή της ασφάλισης μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενώ εξετάζει επίσης τη δραστηριοποίησή του στην αγορά των ηλεκτρονικών πληρωμών και των τυχερών (διαδικτυακών) παιχνιδιών (υπό προϋποθέσεις). Ο Μ. Τσαμάζ αναφέρθηκε, επίσης, στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, όπου η συμβολή του ομίλου είναι σημαντική, αλλά και στο μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα των 2 δις. ευρώ, που υλοποιεί ο ΟΤΕ έως το 2022.

Επικαλούμενος πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ ο Μ. Τσαμάζ τεκμηρίωσε τη σημαντική συμβολή του ΟΤΕ στο ελληνικό ΑΕΠ – ανέρχεται στα 5,7 δισ. ευρώ ήτοι περίπου 3,2% του ΑΕΠ – σημειώνοντας τη σημαντική συνεισφορά του Ομίλου στην απασχόληση. Το 2017 ο ΟΤΕ επένδυσε 600 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τη δημιουργία υπερσύγχρονων δικτύων.

Ο Μ. Τσαμάζ τόνισε ότι θα υπάρξουν συνέργειες μέσα από τις νέες τεχνολογίες όπου αυτό είναι εφικτό, ενώ έκανε μνεία στην κοινωνική προσφορά του Ομίλου το περασμένο έτος – «το 2017 η κοινωνική συνεισφορά του Ομίλου ΟΤΕ ξεπέρασε τα 4,2 εκατ. ευρώ» , ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται, επίσης, ότι στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης εξελέγησαν τα δύο μέλη του ΔΣ που θα εκπροσωπούν πλέον το ελληνικό δημόσιο (από τα τέσσερα μέχρι πρώτινος): οι Παναγιώτης Σκευοφύλαξ (συμμετέχει ήδη στο Δ.Σ.) και Γιάννης Φλώρος.