Χρηματοδότηση ύψους 5,7 εκατομμυρίων δολαρίων (4,9 εκατ. ευρώ) άντλησε η ελληνική start-up εταιρεία Seafair, η οποία χρησιμοποιεί δεδομένα και προηγμένη τεχνολογία για να καταστήσει πιο διαφανή και δίκαια τη διαδικασία πρόσληψης μελών πληρώματος σε πλοία.

Επικεφαλής του γύρου χρηματοδότησης ήταν η General Catalyst, ενώ συμμετείχαν επίσης οι FirstMinute Capital, Signal Ventures, TA Ventures, SV Angel, SpeedInvest, καθώς και η FJ Labs, που είχε και στο παρελθόν επενδύσει στη Seafair. Η start-up εταιρεία, που ιδρύθηκε μόλις στα τέλη του 2020, έχει πλέον αντλήσει χρηματοδότηση συνολικού ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα νέα κεφάλαια θα επενδυθούν για τη βελτίωση της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί η Seafair και την επέκτασή της σε αγορές όπως η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σκανδιναβικές χώρες.

Το προφίλ της Seafair
Η Seafair, με έδρα τη Νέα Υόρκη, αποτελεί δημιούργημα του Αγαπητού Διακογιάννη, ο οποίος έχει εμπειρία ως σύμβουλος ναυτιλιακών εταιρειών και αποφάσισε να την ιδρύσει όταν διαπίστωσε πόσο αδιαφανής ήταν η διαδικασία πρόσληψης μελών πληρώματος σε πλοία μέσω διάφορων πρακτορείων. Η Seafair λειτουργεί ουσιαστικά ως μία ψηφιοποιημένη, πιο διαφανής εκδοχή των παραδοσιακών πρακτορείων, που χρησιμοποιεί αλγορίθμους για να «ταιριάξει» ναυτικούς με ναυτιλιακές εταιρείες, με βάση την εμπειρία και τις ικανότητές τους.

Οι ενδιαφερόμενοι αναρτούν το βιογραφικό τους στην πλατφόρμα, η οποία προγραμματίζει συνεντεύξεις όταν εντοπίσει κάποια θέση εργασίας που τους ταιριάζει. Επιπλέον, το λογισμικό της Seafair επιτρέπει στις ναυτιλιακές εταιρείες να διαχειρίζονται τις πληρωμές, την ασφάλιση, το πρόγραμμα και τις ώρες ανάπαυσης των πληρωμάτων τους. Η εταιρεία εστιάζει κυρίως σε ανώτερα πόστα, όπως καπετάνιων και αρχιμηχανικών, που ενώ στο πελατολόγιό της ανήκουν αρκετές από τις κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου.