Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στη Σαουδική Αραβία, εκπρόσωποι των Siemens και SAP, που συμμετείχαν στη γερμανική αποστολή, είχαν την ευκαιρία να κλείσουν σημαντικές συμφωνίες με την κυβέρνηση της χώρας για το ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Καταρχάς, η Siemens με το Saudi National Industrial Clusters Development Program (NICDP) υπέγραψε με την σαουδαραβική κυβέρνηση  μια συμφωνία πλαίσιο για την υλοποίηση projects υποδομών, ύψους τουλάχιστον ενός δισ. ευρώ, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Επιπλέον, η SAP θα προχωρήσει, σε συνεργασία με το Saudi Ministry of Planning στην υλοποίηση δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.

Τι προόδους έχουν κάνει, ωστόσο, οι ελληνικές επιχειρήσεις και η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού; Ποια είναι η στρατηγική που θα ακολουθήσουν στο θέμα αυτό; Απαντήσεις θα δοθούν στο δεύτερο Digital Business Transformation που διοργανώνεται από την BOUSSIAS στις 22 Ιουνίου στο Maroussi Plaza, όπου θα δοθεί βήμα διαλόγου στους stakeholders μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών, οι οποίοι λειτουργούν ως digital change agents.