Στην απόκτηση της σουηδικής εταιρείας υπηρεσιών και λογισμικού Vizendo AB προχώρησε η Siemens.

Η Vizendo είναι πάροχος υπηρεσιών και λογισμικού για Virtual Operator Training (VOT) από το 2004.  Οι υπηρεσίες αυτές παράγονται απευθείας από τα δεδομένα CAD / PLM του πελάτη, και παρέχουν σημαντικά οφέλη στα Softwareas-a-Service (SaaS) μοντέλα της επιχείρησης. Περισσότερο από το 70% των πελατών της Vizendo χρησιμοποιούν δεδομένα CAD / PLM με τη λύση Teamcenter της Siemens.

Το επίκεντρο είναι η κατάρτιση στην παραγωγή, τη συντήρηση και την επισκευή, καθώς και στην εκπαίδευση επαγωγής και στην παρακολούθηση διαδικασιών.  Η πλειονότητα των πελατών προέρχεται από την αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά πελάτες από άλλους κλάδους, όπως η αεροδιαστημική, επωφελούνται επίσης από το λογισμικό. To virtual training επιτρέπει στις βιομηχανίες να μειώσουν τους χρόνους εκπαίδευσης και να κυκλοφορήσουν νέα προϊόντα γρηγορότερα και σε υψηλότερη ποιότητα.

«Η εκπαίδευση σε εικονικό περιβάλλον έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης.  Η γκάμα υπηρεσιών και λογισμικού της Vizendo συμπληρώνει ιδανικά τις ψηφιακές μας υπηρεσίες και, συνεπώς, το χαρτοφυλάκιο της Digital Enterprise μας», τόνισε η Karen Florschütz, CEO του Customer Service Business Unit της Siemens.  H εξαγορά ολοκληρώθηκε την 1η Ιουνίου, και επομένως πλέον η Vizendo είναι πλήρως θυγατρική εταιρεία της Siemens.