Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η διαδικασία πώλησης της Singular Logic – τουλάχιστον επί του παρόντος – καθώς η Nexum Holdings Limited (Skybox), η οποία είχε αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής επί της διαδικασίας που προηγήθηκε, φαίνεται ότι τελικά δεν ικανοποιεί τους μετόχους της MIG. Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του διευθύνοντος συμβούλου της Marfin Investment Group, Θανάση Παπανικολάου, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων του ομίλου: «Η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης.

Η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει με την ταχύτητα που θα θέλαμε και το διοικητικό συμβούλιο της αποφάσισε ότι θα λάβει αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Υπήρξε προτιμητέος πλειοδότης, δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον χρονισμό των διαπραγματεύσεων. Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από το διοικητικό συμβούλιο της MIG την επόμενη εβδομάδα».

Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος της MIG, Παναγιώτης Θρουβάλας, διευκρίνισε ότι «στις συζητήσεις με τον προτιμητέο επενδυτή, βασική προϋπόθεση ήταν η από κοινού συμφωνία στους όρους του συμφωνητικού, ωστόσο οι συζητήσεις δεν έχουν καταλήξει θετικά και δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξή τους καθώς και τον χρόνο που έχουν απαιτήσει μέχρι στιγμής. Πρόθεσή μας είναι να το ξανασυζητήσουμε».

Η προφητική δήλωση Φέσσα
Θυμίζουμε ότι η Nexum Holdings Limited είχε αναδειχτεί προτιμητέος επενδυτής στη διαδικασία. Προσφορές είχαν υποβάλει επίσης τα σχήματα Epsilon NetSpace HellasEntersoft και η κοινοπραξία ProfileOTS και η In Digital. Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του Θεόδωρου Φέσσα, στο πλαίσιο της πρόσφατης γενικής συνέλευσης του ομίλου Quest, την οποία είχατε διαβάσει μέσα από τις σελίδες του NetFAX στις 29 Ιουνίου, έχοντας κατά μία έννοια προβλέψει τη σημερινή εξέλιξη, επισημαίνοντας ότι εφόσον η MIGξαναχτυπήσει την πόρτα της Unisystems «εδώ είμαστε για να το δούμε».

Συγκεκριμένα, ο Θεόδωρος Φέσσας, απαντώντας σε σχόλιο επενδυτή της εταιρείας του, ο οποίος είχε τοποθετηθεί, λέγοντας πως ενδέχεται η MIG χτυπήσει την ξανά την πόρτα της Unisystems, εκείνος είχε απαντήσει ότι αυτό «ίσως είναι ένα ενδεχόμενο, γιατί όταν ένας οικονομικός διευθυντής παραλαμβάνει μια εν λειτουργία εταιρεία, θα πρέπει να τη διαχειριστεί και να βάλει επιπλέον εκτελεστική δυνατότητα και πιθανότητα να το πετύχει. Εδώ είμαστε για να το δούμε», κατέληξε ο κ. Φέσσας.