Ένα ενδιαφέρον άρθρο που διάβασα προσφάτως δίνει μια ξεχωριστή οπτική στο ρόλο του CIO, παραπέμποντας σε δύο χαρακτηριστικές μορφές της ελληνικής μυθολογίας, τον Σίσυφο (που προσπαθούσε αέναα και χωρίς επιτυχία να μεταφέρει ένα τεράστιο βράχο στην κορυφή ενός λόφου) και την Κασσάνδρα (που είχε την κατάρα να προβλέπει το μέλλον, αλλά να μην την πιστεύει κανείς).

Οι CIOs σήμερα καλούνται σε μεγάλο βαθμό να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να υλοποιήσουν πράγματα που δείχνουν αδύνατα, καλούνται να πείσουν τη διοίκηση για τη αξία των ΙΤ Projects και την προστιθέμενη αξία που αυτά θα φέρουν στην επιχείρηση στο μέλλον. Παράλληλα, οι CIOs έχουν την τύχη και την κατάρα να βλέπουν την επιχείρηση σε όλη της την έκταση, με τα καλά και τα κακά της, να εντοπίζουν τις δυσκολίες και τις ευκαιρίες, να οραματίζονται το μέλλον.

Για να μην πάθουν ότι η Κασσάνδρα και ο Σίσσυφος, οι CIOs χρειάζεται να αναλάβουν άμεσα δράση και να πάρουν πρωτοβουλίες, να πείσουν ότι μπορούν να φέρουν εις πέρας τον ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο που έχουν επωμιστεί, να μεταδώσουν στη διοίκηση τη μοναδική εικόνα που έχουν αποκτήσει για την εταιρεία, να πείσουν ότι μπορούν. Και πρέπει να τα καταφέρουν γιατί, απλά, δεν γίνεται αλλιώς…