Η Skylogic, χορηγός στo 12ο συνεδρίο της Infocom που διεξήχθη την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στην Αθήνα, παρουσίασε τις σημαντικές εξελίξεις σχετικά με την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στον τομέα του δορυφορικού internet και της ψηφιακής τηλεόρασης.

Ο Arduino Patacchini CEO της Skylogic, θυγατρική εταιρεία της Eutesat, στα πλαίσια της InfoCom, αναφέρθηκε στις αλλαγές που συντελούνται στο χώρο της τηλεοπτικής μετάδοσης, καθώς η High Definition (HD) TV και 3DTV, αποκτούν κυρίαρχο ρόλο στις προτιμήσεις των καταναλωτών, καθιστώντας επιτακτικότερη την ανάγκη για μεταφορά δεδομένων μεγαλύτερου όγκου. Σύμφωνα με έρευνα της Euroconsult το 2010, η προτιμώμενη πλατφόρμα για παροχή HDTV στα επόμενα 5 χρόνια θα είναι η δορυφορική.

Χαρακτηριστικό της ηγετικής θέσης της Eutelsat στο χώρο της δορυφορικής ψηφιακής τηλεόρασης είναι το γεγονός ότι υλοποίησε την πρώτη, αναμετάδοση SuperHiVision εικόνας μέσω δορυφόρου για τα κανάλια BBC, RAI, EBU και NHK, ενώ παράλληλα το 2009, υλοποίησε το πρώτο 3D-HD κανάλι στην Ευρώπη.