Η Sony Ericsson αναδείχθηκε μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην αφαίρεση επικίνδυνων χημικών από τα προϊόντα τους.

Η έκθεση με τίτλο Greening Consumer Electronics: Moving Away from Bromine and Chlorine” που συντάχθηκε από την ChemSec και την Clean Production Action, περιγράφει επτά κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των ηλεκτρονικών που έχουν αναπτύξει λύσεις που επιτρέπουν την παραγωγή προϊόντων χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών με βάση το βρώμιο ή το χλώριο. Η έκθεση επίσης υπογραμμίζει πως η Sony Ericsson όχι μόνο αφαιρεί επιβλαβείς ουσίες από τα προϊόντα της, αλλά έχει αναλάβει το πολύπλοκο έργο της λεπτομερούς καταγραφής των χημικών ουσιών.

Οι συσκευές της Sony Ericsson αναπτύσσονται με μια συνολική  “πράσινη” φιλοσοφία- αποτέλεσμα της μακροχρόνιας αφοσίωσης της εταιρίας στην κατάργηση των επικίνδυνων χημικών ουσιών. Η εταιρεία έχει δώσει σε αυτή την στρατηγική της το όνομα GreenHeart. Από το 2001, η Sony Ericsson ξεκίνησε να αφαιρεί τα βρωμιωμένα επιβραδυντικά φλόγας  (BFR) από τα προϊόντα της και πλέον δεν τα περιλαμβάνουν κατά 99.9%, ενώ δεν περιλαμβάνουν καθόλου PVC. Το Naite, το πρώτο GreenHeart κινητό που κυκλοφορεί στην Ελλάδα, περιλαμβάνει ηλεκτρονικές οδηγίες χρήσης και είναι φτιαγμένο κατά 50% από ανακυκλωμένο πλαστικό μειώνοντας έτσι συνολικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 15%.

Επιπλέον, έχει φορτιστή χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος και διαθέτει την εφαρμογή Ecomate η οποία μετράει πόσο διοξείδιο του άνθρακα αποφεύγει το περιβάλλον όταν ο χρήστης περπατάει αντί να χρησιμοποιεί κάποιο μεταφορικό μέσο.