Το ξέσπασμα της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα καθυστέρησε ορισμένα έργα, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς ωστόσο να επηρεάσει την ανάπτυξη της Space Hellas, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Ιωάννη Μερτζάνη.

«Η κρίση καθυστέρησε και μετατόπισε κάποια έσοδα τα οποία αναμέναμε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020. Δημιουργήθηκαν όμως και αρκετές ευκαιρίες που είχαν να κάνουν με την τηλεργασία, την απομακρυσμένη πρόσβαση, τις υπηρεσίες cloud και την κυβερνοασφάλεια, καθώς πολλοί οργανισμοί αναγκάστηκαν να ασχοληθούν με τις νέες τεχνολογίες και να δώσουν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να δουλέψουν απομακρυσμένα, κομμάτι στο οποίο είχαμε πολύ σημαντική παρουσία», είπε ο κ. Μερτζάνης στη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρείας.

Ο CEO της Space Hellas εκτίμησε για  το 2020 υψηλότερο κύκλο εργασιών και αύξηση των οικονομικών επιδόσεων. «Η αυξητική τάση,  που καταγράφεται το Α΄εξάμηνο φέτος, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2019,  προσβλέπουμε να συνεχιστεί και σε επίπεδο τζίρου», ανέφερε.

Οι στόχοι μέσα στη χρονιά
Στόχος για το υπόλοιπο του 2020 είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων στο cybersecurity καθώς επίσης και η παροχή λύσεων και υπηρεσιών σε κάθετες αγορές, με έμφαση σε αυτή της ενέργειας. «Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να δρομολογήσουμε και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Space Hellas ενσωματώνοντας εργαλεία για να μπορούμε να γίνουμε και εμείς πιο αποδοτικοί και πιο γρήγοροι, έτσι ώστε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πελατών», σημείωσε ο κ. Μερτζάνης. 

Σημαντικό ρόλο στην πορεία της εταιρείας αναμένεται να διαδραματίσουν τα έργα του δημοσίου τομέα καθώς φέτος οι υπογεγραμμένες συμβάσεις είναι περισσότερες από την περσινή χρονιά. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία αντλεί το 85% του τζίρου της από τον ιδιωτικό τομέα και το 15% από το δημόσιο, και όπως επισημάνθηκε αυτό το ποσοστό μπορεί για γίνει 70%-30%.