Για τις τεράστιες δυνατότητες που δημιουργεί η τεχνολογία, αλλά και για το όραμα της Deutsche Telekom να αποτελεί τον κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στην Ευρώπη, μίλησε ο επικεφαλής του Ομίλου DT για την Ευρώπη, Srini Gopalan, κατά την κεντρική ομιλία του με την οποία έκλεισε το συνέδριο InfoCom World.

«Η τεχνολογία και η ψηφιακοποίηση αποτελούν το υπόβαθρο για αλματώδη πρόοδο στις κοινωνίες. Προσφέρουν προστιθέμενη αξία στις οικονομίες των χωρών, οι οποίες γίνονται πιο ανταγωνιστικές και συμβάλλουν στην διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών» τόνισε ο S. Gopalan. Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε σε παραδείγματα χωρών με αλματώδη πρόοδο, όπως η Νότια Κορέα σε επίπεδο υποδομών, η Εσθονία σε ό,τι αφορά το e-government, το Ισραήλ που χαρακτήρισε ως «start-up έθνος» και η Κίνα που επενδύει 130 δισ. για την ανάπτυξη λύσεων και εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης.

Και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο αυτό, τόσο οι υποδομές για ευρυζωνικότητα και υψηλές ταχύτητες σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, όσο και η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των ανθρώπων είναι καίριας σημασίας». «Ως Όμιλος Deutsche Telekom, συνεργαζόμαστε με τις εθνικές Κυβερνήσεις των χωρών στις οποίες έχουμε παρουσία, διευκολύνοντας τη μετάβαση στην Κοινωνία των Gigabit», ανέφερε ο επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη και τόνισε ότι στην Ελλάδα ο Όμιλος ΟΤΕ έχει κάνει ήδη μία εξαιρετική αρχή.