Οι παγκόσμιες δαπάνες για τα ρομποτικά συστήματα και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) θα αγγίξουν μέσα στο 2020 τα 128,7 δις δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 17,1% σε σχέση με την περασμένη χρονιά, ενώ οι ειδικοί της IDC εκτιμούν ότι οι δαπάνες θα εκτοξευθούν μέχρι το 2023 στα 241,4 δις, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 19,8%.

Η μεγαλύτερη μερίδα των δαπανών αφορά τα ρομποτικά συστήματα, όπου θα ξοδευτούν μέσα στη χρονιά που διανύουμε, σύμφωνα με τις προβλέψεις, 112,4 δις. Αντίθετα, οι δαπάνες στο πεδίο των drones αναμένεται να διαμορφωθούν στα 16,3 δις, αλλά προβλέπεται να αυξηθούν με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τα ρομποτικά συστήματα.

Οι αγορές hardware θα κυριαρχήσουν στο κλάδο της ρομποτικής, με το 60% όλων των δαπανών να κατευθύνονται στα ρομποτικά συστήματα και την αγορά υλικού. Μέσα στο 2020 οι δαπάνες για την αγορά των βιομηχανικών ρομπότ και ρομπότ εξυπηρέτησης θα φτάσουν τα 30 δις δολάρια.

Οι δαπάνες λογισμικού θα προέλθουν κυρίως από αγορές εφαρμογών εντολών και ελέγχου που σχετίζονται με την ρομποτική. Οι δαπάνες για υπηρεσίες θα διανεμηθούν σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης συστημάτων, της διαχείρισης εφαρμογών και της ανάπτυξης και υποστήριξης υλικού.