Το Έξυπνο Καλάθι του Skroutz, η υπηρεσία του δημοφιλούς marketplace ηλεκτρονικών αγορών που επιτρέπει στους καταναλωτές να δημιουργήσουν ένα ενιαίο καλάθι αγοράς και να απολαύσουν μια ποιοτική εμπειρία αγορών, καταγράφει σημαντική ανάπτυξη στο διάστημα των δύο τελευταίων ετών.

Τα δεδομένα που έχει συλλέξει η ομάδα του Skroutz από τη χρήση του Έξυπνου Καλαθιού, φανερώνουν το σταθερό ρυθμό ανάπτυξης της υπηρεσίας και τη δυναμική των νέων κατηγοριών στις οποίες παρέχεται η υπηρεσία. Εκτός από τα προϊόντα υγείας, ομορφιάς και προσωπικής περιποίησης, που ανέκαθεν βρίσκονταν υψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών, ιδιαίτερη άνοδος παρατηρείται και στις νέες κατηγορίες, όπως στα αξεσουάρ μόδας, τα βιβλία, τα παιχνίδια, τα ρολόγια και την παιδική μόδα.

Πάνω από 10.000 καταναλωτές εμπιστεύονται σε μηνιαία βάση το Έξυπνο Καλάθι για τις ηλεκτρονικές τους αγορές από τα 340+ συνεργαζόμενα e-shops. Σημαντικά συστατικά της επιτυχίας του Έξυπνου Καλαθιού είναι η ευκολία με την οποία οι καταναλωτές δημιουργούν ένα ενιαίο καλάθι αγορών από πολλαπλά καταστήματα, η αυτοματοποίηση της διεκπεραίωσης των παραγγελιών, όπως επίσης, η διαχείριση των επιστροφών αποκλειστικά μέσω του Skroutz και η υποστήριξη μετά την πώληση. Τέλος, βασικοί στόχοι της υπηρεσίας παραμένουν η εξοικείωση του κοινού με τις εξ’ ολοκλήρου online αγορές και η αξιοποίηση των ευκολιών και των καινοτόμων λύσεων που παρέχει το ηλεκτρονικό εμπόριο στους καταναλωτές.