Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2018, στην εκπομπή Επικοινωνία της ΕΡΤ3 και τη δημοσιογράφο Θεοδώρα Αυγέρη.

Ο ΓΓΨΠ μίλησε για το νέο έργο που ετοιμάζεται να δημοπρατήσει το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ και το οποίο θα δημοπρατήσει 20.000 θέσεις στάθμευσης σε ολόκληρη τη χώρα. Το έργο χρησιμοποιεί τις τελευταίες τεχνολογίες, αφού ο δημότης θα μπορεί με την χρήση GPS να κατευθύνεται στην κενή θέση στάθμευσης. Σκοπός του έργου είναι να μπορούν οι πολίτες να κινούνται πιο εύκολα, αλλά και να ενημερώνονται για το τι συμβαίνει στην πόλη. Ακόμη, προστατεύει τις θέσεις φόρτωσης-εκφόρτωσης των καταστημάτων, τις διαβάσεις, καθώς και τις θέσεις των ΑμεΑ.

Ο Σ. Ράλλης παρουσίασε και το νέο έργο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα, το οποίο είναι αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας των Υπουργείων ΨΗΠΤΕ και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τη μετάβαση από την παραδοσιακή στη βιώσιμη γεωργία, απαίτηση της νέας ΚΑΠ για το 2020. Κλείνοντας αναφέρθηκε στην περιοδεία που πραγματοποιεί μαζί με τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, Ν. Παππά, στις ελληνικές περιφέρειες, προκειμένου να ενημερώσουν τους αγρότες για τη χρησιμότητα και τη λειτουργία του έργου, καθώς και το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για το εν λόγω έργο από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τα επιμελητήρια.