Στη μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου για τη ραδιοτηλεοπτική αγορά, το International Broadcasting Convention (IBC), που διοργανώνεται κάθε Σεπτέμβριο στο Άμστερνταμ, θα παρουσιαστεί φέτος το ερευνητικό έργο COGNITUS.

Το έργο υλοποιείται από τη Forthnet, το BBC, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το Queen Mary University of London (QMUL), το Universidade Nova de Lisboa, την πολυεθνική εταιρεία παραγωγής πλατφορμών διαχείρισης video και κωδικοποιητών «Vitec – video innovations» και την επίσης κορυφαία πολυεθνική εταιρεία τεχνολογιών Pay TV και ευρυζωνικότητας «ARRIS».

Αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία ολοκληρωμένου περιβάλλοντος για την ενσωμάτωση στις επαγγελματικές παραγωγές video – περιεχομένου υπερ-υψηλής ευκρίνειας (4Κ/Ultra HD) και πολυκαναλικού ήχου από θεατές ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και αθλητικών γεγονότων (User Generated Content – UGC) αξιοποιώντας τη διεθνή τάση  της αλληλεπίδρασης των τηλεοπτικών μεταδόσεων με το κοινό τους. Το έργο που βρίσκεται στην τρίτη χρονιά της υλοποίησής του χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πλαίσιο έρευνας και τεχνολογίας HORIZON 2020 και έχει ήδη περάσει με επιτυχία όλες τις αξιολογήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περισσότερες πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με το Cognitus φιλοξενούνται στο site του έργου (http://cognitus-h2020.eu/).