Η ψηφιακή τεχνολογία είναι σίγουρο πως θα ενσωματωθεί σε όλα τα νέα έργα των επιχειρήσεων στο άμεσο μέλλον.

Οι αναλυτές του χώρου της τεχνολογίας πιστεύουν πως μέχρι το 2022, οι τάσεις της τεχνολογίας που σήμερα συνθέτουν την νέα βιομηχανική επανάσταση θα φτάσουν σε ένα επίπεδο ωριμότητας που θα ξεπεράσει το κρίσιμο σημείο εξέλιξής τους. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως ο συνδυασμός ανθρώπινου παράγοντα, συσκευών, περιεχομένου και υπηρεσιών θα αποτελεί το θεμέλιο για την ψηφιακή επιχείρηση και θα μπορεί να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και να προσφέρει αυτό που συνηθίσαμε να ονομάζουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η επιχειρηματική εξέλιξη μπορεί να εκμεταλλευτεί τα νέα ψηφιακά μοντέλα για να συνδυάσει τον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο για εργαζόμενους, συνεργάτες και πελάτες. Ένα μοντέλο που μόνο θεωρητικά μπορούμε σήμερα να φανταστούμε πως θα εξελιχθεί και σε τι αλλαγές θα οδηγήσει στον τρόπο που θα μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε επιχείρηση τον ψηφιακό της μετασχηματισμό.

Ένα πάντως είναι σίγουρο. Τεχνολογία και επιχειρηματικότητα δεν έχουν πια σημεία τριβής, αλλά συνδυάζονται σε επιτυχημένες δομές που παρέχουν ασφάλεια σε βάθος χρόνου και μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε πρόκληση. Η επένδυση στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και της υποστήριξης ψηφιακών δεξιοτήτων δείχνει μονόδρομος για μια επιτυχημένη διαδρομή.

Κατά πόσο είναι έτοιμη κάθε επιχείρηση ή οργανισμός να αντιμετωπίσει αυτές τις αλλαγές και να κάνει τα επόμενα βήματα είναι μια ένα σύνθετο ερώτημα και η απάντηση εξαρτάται κυρίως από την ικανότητα προσαρμογής που έχει στο μετασχηματισμό του σχεδιασμού της. Με τάσεις όπως το blockchain, την ανάπτυξη κβαντικών υπολογιστών και τις κάθε μορφής αυτόνομα σκεπτόμενες συσκευές να εμφανίζονται παντού, η επόμενη γενιά επιχειρήσεων υπόσχεται μια συγκλονιστική ψηφιακή εμπειρία.