Λίγες ημέρες πριν από την επέτειο της ελληνικής Επανάστασης, η realme (μια από τις κορυφαίες κατασκευάστριες κινητών τηλεφώνων, με εγκατεστημένη βάση που ξεπέρασε ήδη τα 200 εκατ. συσκευές και «παράσημο» τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης παγκοσμίως) επέλεξε να κάνει τη δική της «επανάσταση»: ανακοίνωσε την κυκλοφορία στη χώρα μας της σειράς realme 12Pro 5G, που μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως «premium προϊόν σε προσιτή τιμή», κάνοντας πράξη τόσο τη δέσμευσή της σ’ αυτή την προσέγγιση, όσο και το motto της, που είναι «Make it real». Με τιμές 569 ευρώ για το 12 Pro+ 5G/ 515GB και 469 ευρώ για το 12 Pro /256 GB, η realme βάζει πλέον δύσκολες ασκήσεις στον ανταγωνισμό και δικαιολογημένα μιλάει για «νέα εποχή»…

Με σαφή καινοτομική διάθεση στο σκέλος της φωτογραφίας, η νέα σειρά διαθέτει ισχυρό τριπλό περισκοπικό φακό (που, ως τώρα, συναντούσαμε σε πολύ ακριβότερα μοντέλα, λόγω κόστους και πολυπλοκότητας), με οπτικό zoom 3x και εξαιρετικό αισθητήρα Omnivision ½” της Sony, για έλεγχο του θορύβου ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επίσης, το Pro+ είναι εφοδιασμένο με το σύστημα Omnifocal, για εστίαση σε πέντε επίπεδα zoom χωρίς απώλειες, ενώ και τα δυο διαθέτουν ψηφιακό Super Zoom 120x, με τεχνολογία σταθεροποίησης SuperOIS.

Κινηματογραφική αισθητική
Για να μπορέσει να δώσει «κινηματογραφική αισθητική» στις φωτογραφίες των smartphones της, η realme συνεργάστηκε με τον βραβευμένο με Όσκαρ διευθυντή φωτογραφίας Claudio Miranda στη δημιουργία του αλγόριθμου Cinematic Bokeh, που «ζωντανεύει» τις σκηνές δράσης, θολώνοντας το φόντο, ενώ βελτιώνει και τα πορτραίτα, επεμβαίνοντας στο βάθος πεδίου και αναδεικνύοντας τους φυσικούς τόνους του δέρματος. Ο ίδιος έχει επέμβει και στα φίλτρα Master Camera της σειράς, για καλύτερα αποτελέσματα. Και τα δυο μοντέλα διαθέτουν 8πύρηνους επεξεργαστές Snapdragon 4 nm της Qualcomm (7s Gen2, το μεγάλο, και 6 Gen1, το μικρότερο).

Υψηλού επιπέδου είναι και η σχεδίαση των δυο συσκευών, με «δράστη» τον γνωστό σχεδιαστή επώνυμων ελβετικών ρολογιών Ollivier Saveo, που επέλεξε έναν συνδυασμό χρυσής αυλακωτής στεφάνης, αντίστοιχης ρίγας σε όλο το πίσω μέρος της συσκευής και ποιοτικού δέρματος vegan στην επικάλυψη. Τέλος, η οθόνη τους είναι Curved Vision OLED 6,7 ιντσών 120Hz, ο ήχος Dolby Atmos και η μπαταρία 5000 mAh, με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης.