Η Indigital αναδείχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του NetFAX, ανάδοχος του διαγωνισμού για το έργο «από την ψηφιοποίηση στον ψηφιακό πολιτισμό: δράσεις ανάδειξης και αξιοποίησης ψηφιακών τεκμήριων από την Ωνάσειο βιβλιοθήκη και το αρχείο Καβάφη», έναντι 846.000 ευρώ. Το διαγωνισμό διενήργησε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης Αστική -μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση σημαντικού πολιτιστικού αποθέματος, που περιλαμβάνει τεύχη της Βιβλιοθήκης του Αριστοτέλη Ωνάση και του Κωνσταντίνου Καβάφη, τεκμήρια του Αρχείου Κ.Π. Καβάφη καθώς και αντικείμενα της συλλογής του, την προμήθεια λογισμικού διαχείρισης και διάθεσης ψηφιακών πόρων, τη δημιουργία νέου ιστοτόπου για την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη και τη δημιουργία εφαρμογών ανάδειξης του ψηφιακού πολιτιστικού αποθέματος.

Τα συγκεκριμένα τεκμήρια θα επιλεγούν κατά τρόπο ώστε να σκιαγραφούν – παρουσιάζουν το περίγραμμα των προσωπικοτήτων στις οποίες ανήκαν και προκειμένου να τύχουν της βέλτιστης αξιοποίησης από τους ερευνητές και το κοινό, θα συνοδεύονται από την απαραίτητη τεκμηρίωση, η οποία θα διασφαλιστεί με την ύπαρξη σύγχρονων – διεθνώς καταξιωμένων εφαρμογών, ενώ η ψηφιακή συλλογή αναμένεται να εμπλουτίζεται έτι περαιτέρω με την ψηφιοποίηση νέων τεκμηρίων με τη χρήση εφαρμογής οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί ο Ψηφιακός Εικονικός Χώρος για την ξενάγηση των ενδιαφερόμενων, στη βάση της εικονικής έκθεσης και περιήγησης, καθώς και των διαδραστικών χαρτών και του αντίστοιχου χρονολογίου, όπου θα απεικονιστούν τα τεκμήρια της συλλογής του Κ.Π. Καβάφη. Ο επισκέπτες «κατεβάζοντας» στις κινητές τους συσκευές τις εφαρμογές που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του Έργου θα είναι σε θέση να περιηγηθούν -έχοντας στη διάθεσή τους τον προσωπικό τους ψηφιακό ξεναγό – τις εικονικές εκθέσεις, καθώς και να πλοηγηθούν στους αντίστοιχους χάρτες και τα χρονολόγια.