Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών την Τρίτη 30 Απριλίου, δύο σχήματα πέρασαν στη φάση υποβολής οικονομικών προσφορών για την ανάπτυξη και λειτουργία συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων.

Με την απόφασή του το Υπουργείο δίνει την έγκρισή του για να υποβάλλουν οικονομικές προσφορές, οι δύο κοινοπραξίες “ΑΚΤΩΡ – Autostrade – Ιntrakat – Intrasoft International” και “Nusz – Μυτιληναίος” – που είχαν περάσει από την φάση υποβολής των τεχνικών προσφορών στις 28 Φεβρουαρίου 2019 (μετά από εκείνη την ημερομηνία είχε ακολουθήσει ένας γύρος διευκρινήσεων).

Υπενθυμίζεται ότι τη φάση αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών δεν είχε περάσει η ένωση εταιρειών «Vinci Higways S.A.S- Vinci Concessions S.A.S.-Kapsch TraficCom A.G.-ΤΕΡΝΑ Α.Ε.», ενώ είχαν αποσύρει το ενδιαφέρον τους οι ενώσεις εταιρειών «ΟΤΕ T-Systems» και «Strabag A.G.-Skytoll A.S.». Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό άνω των 400 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπει την αντικατάσταση των σημερινών διοδίων της χώρας με ένα σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων, με το οποίο θα γίνεται ηλεκτρονικά η χρέωση της διανυθείσας απόστασης (και μόνο αυτής).