Στις αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, τον σημαντικό ρόλο του HR στη διαμόρφωση του εργασιακού περιβάλλοντος του μέλλοντος, αλλά και στη στρατηγική του Ομίλου ΟΤΕ, σε επίπεδο Ανθρώπινου Δυναμικού, για τον ψηφιακό του μετασχηματισμό, αναφέρθηκε η Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ, Έλενα Παπαδοπούλου, στο συνέδριο HR Forum 2018.

Στην ομιλία της με τίτλο «The digital future of business and the role of HR» (Το ψηφιακό μέλλον των επιχειρήσεων και ο ρόλος του HR), η E. Παπαδοπούλου σημείωσε πως η τεχνολογία βοηθά τις επιχειρήσεις να λειτουργούν αποτελεσματικότερα και με χαμηλότερο κόστος, αυτοματοποιεί διαδικασίες, και επαναπροσδιορίζει συνολικά τον τρόπο εργασίας. «Οι αλλαγές αυτές δεν θα έρθουν κάποια στιγμή στο μέλλον. Είναι ήδη εδώ», σημείωσε αναφερόμενη σε μεγάλα έργα ICT που υλοποίησε ο Όμιλος ΟΤΕ σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, συμβάλλοντας σημαντικά στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Η E. Παπαδοπούλου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο παράδειγμα του ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου OTE και τη στρατηγική του σε επίπεδο HR, η οποία στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: Growth Mindset, Agility και Learning & Development. Κλείνοντας την ομιλία της, η E. Παπαδοπούλου τόνισε ότι η τεχνολογία αποτελεί σύμμαχο των επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή, αλλά παρ’ όλα αυτά: «η τεχνολογία από μόνη της δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Είμαστε εμείς οι άνθρωποι που με την τεχνολογία μπορούμε να φτιάξουμε ένα κόσμο καλύτερο για όλους».