Ο Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλειος Μαγκλάρας είχε χθες, ενόψει της εκ νέου υποψηφιότητας της Ελλάδας για το Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών, διαδοχικές συναντήσεις με το Γενικό Γραμματέα, Houlin Zhao, και τον αναπλ. Γενικό Γραμματέα, Malcolm Johnson, και παρουσίασε στο Συμβούλιο της ITU το όραμα της Ελλάδας για τον τομέα των ICT, καθώς και τις ενέργειες που γίνονται για την υλοποίησή του.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο Β. Μαγκλάρας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ίδρυση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, καθώς και του Ελληνικού Οργανισμού Διαστήματος, στην έμφαση που δίνει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και των νέων ψηφιακών τεχνολογιών, στη στόχευση της Ελλάδας να είναι στην πρωτοπορία στην εφαρμογή της τεχνολογίας 5G και στα δίκτυα NGAs και στην πρόθεση να διοργανωθεί Διεθνές Συνέδριο της ITU στην Αθήνα τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων υπενθύμισε τις προκλήσεις τις οποίες θέτει η γεωμορφολογία της Ελλάδας κατά την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών – πολυάριθμα και αραιοκατοικημένα νησιά, δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές, τριπλασιασμός του «πληθυσμού» κατά την τουριστική περίοδο – αλλά και τις δημόσιες επενδύσεις τις οποίες προσφάτως αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση για τον τομέα αυτό. Σε αυτό το πλαίσιο ο Β. Μαγκλάρας ζήτησε την, κατ’ αρμοδιότητα και κατά το δυνατόν, στήριξη, των δύο επικεφαλής, της ελληνικής υποψηφιότητας και τόνισε ότι η Ελλάδα, εφόσον επανεκλεγεί, θα είναι ένα πλήρως ενεργό μέλος του Συμβουλίου.

Από την πλευρά του ο Μ. Johnson χαρακτήρισε ευπρόσδεκτες τόσο την εκ νέου υποψηφιότητα της χώρας μας όσο και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, ενώ ο Γ.Γ. της ITU κ. Zhao επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον Β. Μαγκλάρα και εξέφρασε, από τις πρώτες στιγμές της συνάντησης, την πλήρη στήριξή του προς την ελληνική υποψηφιότητα. Υποσχέθηκε μάλιστα να επισκεφθεί επισήμως τη χώρα μας το συντομότερο δυνατό.