Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, την Τρίτη 24 Απριλίου, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και οι επικεφαλής των ελληνικών εταιρειών που διακρίθηκαν στα φετινά παγκόσμια βραβεία, WITSA Global ICT Excellence Awards 2018.

Στη συνάντηση ο ΣΕΠΕ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο ΔΣ, Αναστάσιο Τζήκα, την Α’ Εκτελεστική Αντιπρόεδρο ΔΣ, Παναγιώτα Παπαρίδου, τον Β’ Αντιπρόεδρο, Αντώνη Τσιμπούκη, το Μέλος ΔΣ, Βασίλη Ορφανό, το Μέλος ΔΣ, Στυλιανό Χριστάκο, το Γενικό Διευθυντή ΣΕΠΕ και Αντιπρόεδρο WITSA για την Ευρώπη, Γιάννη Σύρρο. Ταυτόχρονα, από την πλευρά των βραβευθέντων εταιρειών το παρών στο Προεδρικό Μέγαρο έδωσαν: Εκ μέρους της “Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ”, νικήτριας στην κατηγορία “Digital Opportunity Award” για το έργο Rural Broadband, παρευρέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος, κύριος Γιάννης Δερμιτζάκης. Εκπροσωπώντας την BYTE Computer, Merit Winner στην κατηγορία “Private Sector ICT Excellence Award”, στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Σπύρος Βυζάντιος.

Η εταιρία διακρίθηκε για την υλοποίηση της πλατφόρμας DGSign, η οποία παρέχει τη δυνατότητα έκδοσης ψηφιακού πιστοποιητικού εξ’ αποστάσεως. Εκ μέρους της SenseOne, Merit Winner στην κατηγορία Emerging Digital Solutions Award, το παρών έδωσε ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος, CEO της SenseOne και Executive Vice President του SingularLogic Group. Η επιχείρηση διακρίθηκε με κριτήριο τις εξαιρετικές επιδόσεις της SenseOne IoT Platform στις θεματικές αγορές των ψηφιακών λύσεων Internet of Things (IoT) για “Smart Buildings” και “Smart Cities”. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τις εταιρείες για την παγκοσμίου βεληνεκούς βράβευση τους και ταυτόχρονα εξέφρασε την πεποίθηση πως η διάκριση των τριών ελληνικών εταιρειών αποτελεί επιβεβαίωση του υψηλού επιπέδου ψηφιακών λύσεων που προσφέρουν οι ελληνικές εταιρείες σε διεθνές επίπεδο, αλλά και της δυναμικής του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας στη χώρα μας.

Ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας – WITSA αποτελεί κοινοπραξία 82 συνδέσμων Πληροφορικής απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι σήμερα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας. Ο ΣΕΠΕ στηρίζει ενεργά τα WITSA Global ICT Excellence Awards. Σημειώνεται ότι μέσω των IMPACT BITE Awards 2018,με τελική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων την Παρασκευή 27 Απριλίου, θα εξαχθεί η shortlist των εταιρειών που θα διεκδικήσουν παγκόσμια διάκριση στα φετινά WITSA Global ICT Excellence Awards.