Η παγκόσμια αγορά των Ultra HD TVs αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Εκτιμάται ότι πάνω από 200 εκατ. νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο διαθέτουν μια τέτοια συσκευή, όπως αποκαλύπτει μια πρόσφατη μελέτη της Strategy Analytics.

Έως το τέλος του έτους, αυτό το νούμερο θα αυξηθεί στα 222 εκατ. νοικοκυριά, σημειώνοντας 50% ανάπτυξη για τους τελευταίους 12 μήνες. Σύμφωνα με τη μακροχρόνια πρόβλεψη των αναλυτών, ο αριθμός των νοικοκυριών με μια οθόνη Ultra HD TV θα αυξηθεί στα 600 εκατ. μέχρι το 2023. Οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές διαθέτουν μια οθόνη 4Κ, ενώ μόλις 3% εξ αυτών είναι εξοπλισμένες με μια 8Κ οθόνη, όπως συμπληρώνουν οι αναλυτές.

Οι οθόνες Ultra HD TVs καταγράφουν τη μεγαλύτερη διείσδυση στις ΗΠΑ, όπου εκτιμάται ότι μέχρι το 2023 σχεδόν το 71% των νοικοκυριών θα διαθέτουν μια τέτοια οθόνη. Η μεγαλύτερη αγορά, όσον αφορά τις πωλήσεις, είναι η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, όπου θα πουληθούν φέτος σχεδόν 46 εκατ. Ultra HD TVs. H ανάπτυξη αυτής της αγοράς οφείλεται, σύμφωνα με τον αναλυτή και συντάκτη της μελέτης, David Mercer, καθαρά στην τεχνολογία και όχι στο περιεχόμενο (content). Ακόμα υπάρχει πολύ λίγο υλικό σε 4K και 8K ανάλυση, μια κατάσταση που αναμένεται να αλλάξει το 2020, όταν και θα αναμεταδοθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο σε 8Κ.