Η Νovartis εγκαινιάζει Εργαστήριο Καινοτομίας Τεχνητής Νοημοσύνης, επιλέγοντας γι’ αυτό της το εγχείρημα τη Microsoft ως στρατηγικό εταίρο σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης και επιστήμης των δεδομένων.

Το καινούριο εργαστήριο έχει ως στόχο να ενισχύσει τις δυνατότητες Τεχνητής Νοημοσύνης, από την έρευνα έως τη διάθεση στην αγορά και να συνδράμει στην επιτάχυνση της ανακάλυψης και ανάπτυξης καινοτόμων φαρμάκων για ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Ως μέρος της στρατηγικής συνεργασίας που ανακοινώθηκε, η Novartis και η Microsoft δεσμεύτηκαν για πολυετή προσπάθεια έρευνας κι ανάπτυξης.

Η στρατηγική αυτή συμμαχία θα επικεντρωθεί σε δύο βασικούς στόχους, την ενδυνάμωση Τεχνητής Νοημοσύνης και την εξερεύνηση Τεχνητής Νοημοσύνης. Επίσης, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη κι εφαρμογή των πλατφορμών ΑΙ επόμενης γενιάς και διαδικασιών που θα υποστηρίζουν μελλοντικά προγράμματα και στους δύο αυτούς τομείς. Η συνολική επένδυση θα περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου, τους εξειδικευμένους ειδικούς, τεχνολογία κι εργαλεία.