Η Sun Microsystems πρόκειται να παρουσιάσει ένα μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης τηλεπωλήσεων.

Το εν λόγω μοντέλο απευθύνεται σε αναπτυσσόμενες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, σε νέες επιχειρήσεις, καθώς και σε εταιρείες Web 2.0 σε αναπτυγμένες οικονομίες, ωθώντας τη Sun προς μία κερδοφόρο ανάπτυξη. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα παρουσιαστεί σε όλη την περιοχή των αναδυόμενων αγορών και θα υλοποιηθεί από τις τοπικές εταιρείες, με τις οποίες η Sun συνεργάζεται σε αυτές τις αγορές.

Η Emerging Markets sales region της Sun δημιουργήθηκε για να επιταχύνει την επέκταση και τις πωλήσεις στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ινδίας, της Κίνας, της Λατινικής Αμερικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, περιλαμβάνοντας την Ελλάδα καθώς και τα Βαλκάνια και την Αδριατική. Δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2008 και περιλαμβάνει όλες τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες οικονομίες που υποστηρίζουν την προσέγγιση της Sun για λογισμικό ανοιχτού κώδικα και μία βιώσιμη, αποδοτική και οικολογική πληροφορική.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του δημοσιονομικού έτους 2009 της Sun Microsystems, η περιοχή που καλύπτει το τμήμα των Emerging Markets σημείωσε αύξηση 12% σε ετήσια βάση, με την Ινδία, τη Λατινική Αμερική, τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική να καταγράφουν διψήφια ποσοστά ετήσιας ανάπτυξης.